"Det sa krasch om revbenen"

TV

Let s dance -stjärnan kan tvingas hoppa av

Mårten Andersson föll handlöst på Café Operas toalett – och bröt tre revben.

Nu kan han tvingas ställa in ”Let’s dance”.

– Jag kan fortfarande inte andas ordentligt, säger han till Aftonbladet.

För tre veckor sedan tvingades Markoolio lämna ”Let’s dance” efter att han brutit foten – nu är Mårten Andersson på väg mot samma öde.

”Otroliga smärtor”

Det var på fredagsfinalens efterfest på Café Opera som Mårten Andersson trillade – och landade med hela sin tyngd på bröstkorgen.

–?Det sa bara krasch om revbenen, berättar han.

Olyckan inträffade på herrtoaletten vid ettiden på natten. Mårten var salongsberusad och halkade på det våta golvet med sina glatta skor.

– Jag höll ett glas i handen och föll handlöst. Jag hade otroliga smärtor och kunde inte resa mig efteråt. Det gick inte att andas, berättar han.

Mårten åkte till sitt hotellrum, i hopp om att smärtan skulle gå över med några timmars sömn.

– Men jag vaknade nästa morgon och hade ännu ondare. Så det var bara raka vägen till akuten – och där har jag varit i sex timmar i dag (läs lördag). Jag kan fortfarande inte stå upprätt, berättar han.

Fick starka tabletter

Smärtan visade sig bero på att Mårten brutit tre revben. Han fick lämna sjukhuset med starka värktabletter.

– Jag är så jävla ledsen. Nu är jag rädd att tvingas ställa in hela ”Let’s dance”. Jag ska försöka köra med värktabletter, fast doktorn bara skrattade när jag sa det. Är jag inte tillräckligt bra får jag väl bli utröstad, säger han.

”Kommer att bli tufft”

På TV?4 hoppas man att Mårten Andersson ska kunna fullfölja programmet.

–?Mårten får begränsa träningstiden. Det kommer att bli jättetufft, men jag utgår ifrån att han ska dansa på fredag. Fast vi ska inte sätta hans hälsa på spel, han får säga till om det inte går, säger projektledaren Karin Stjärne.

Mårtens jobbiga år

Ylva Niklasson

ARTIKELN HANDLAR OM