Amanda tar revansch

TV

Skivbolag: Hon är superintressant

Foto: En stjärna gör entré Amanda Jenssen förlorade i ”Idol”-finalen, men intresset runt henne var minst lika hysteriskt som vanligt. Fotograferna trängdes när hon kom till festen och ett skivbolag lovade nästan ett kontrakt på stående fot.

Vinnarlåten var ingen Amanda-låt – där förlorade hon segern tror hon.

Men redan på efterfesten kom revanschen. Med ett halvt löfte om skivkontrakt.

– Amanda är superintressant, säger Petter Eriksson, manager på Sony BMG.

Foto: ... och här gör hon sorti 0255. Tvåan Amanda Jenssen först bort från efterfesten köksvägen med hjälp av tre vackter. Precis innan hon stapplar in i en varuhiss gör hon tuppen upp till Aftonbladet. Där tog festen slut för en överförfriskad Idol-finalist.

På efterfesten sjöng Amanda Jenssen, 19, ”Look what they’ve done to my song”.

Café Opera-publiken älskade henne. Precis som ”Idol”-publiken har gjort hela säsongen.

Men Amanda föll på målsnöret i Globen.

– Jag grät, men tårarna var inte besvikelse, det var överväldigande av allt folk som var där och all kärlek i lokalen. Det var helt fantstiskt, säger hon.

Hon är inte besviken efteråt, utan glad för Maries skull. Vinnarlåten ”This moment” som avslutade kvällen passade inte hennes stil, tycker hon.

Vill börja göra musik

– Det är Maries sång – hon ska släppa den debutsingeln inte jag, det var menat så, säger Amanda när kamerorna slocknat.

Hon tycker att hennes båda första framträdanden gått perfekt – men är minst nöjd med vinnarlåten.

– Alla vet ju att jag inte sjunger powerballader, det här var en engångsföreteelse, men så är spelets regler, säger hon.

Juryordförande Peter Swartling håller med.

– Marie vann på vinnarlåten, låten är mer anpassad för henne. Det var så jämnt i omröstningen, säger han.

Men trots att Amanda just har blivit snuvad på ett skivkontrakt med Sony BMG – som är Idols förstapris – så är hon långt ifrån uppgiven.

– Nu vill jag ha ett skivkontrakt och göra musik. Jag är jättelycklig för att kommit tvåa, och det har ju gått bra för tvåorna hittills, säger hon och ler pillimariskt.

”Otroligt begåvad ”

På efterfesten träffar Aftonbladet Petter Eriksson som är A&R Manager på Sony BMG. Han är mycket imponerad av båda finalisterna och avslöjar att skivbolaget är intresserade av båda två.

– Nu fokuserar vi på Marie eftersom vi ska börja spela in direkt med henne. Men vi är superintresserade av Amanda också – hon är otroligt begåvad, säger han.

Jurymedlemmen Kishti Tomita, som haft Amanda som favorit sedan programmet började, är övertygad om att det kommer att gå bra för Lundatösen.

– Hon är otroligt duktig. Om ingen ger henne ett skivkontrakt snart så gör jag det, säger hon och skrattar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol