”Bonde söker fru”-Sigrid om karriärbytet

avEmilia Berntsson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Det var det bästa jag kunde ha gjort”

1 av 5 | Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Sigrid Bergåkra.

Att hon skulle bli hästbonde har inte alltid varit självklart.

Som 15-åring sökte Sigrid Bergåkra lyckan som modell i Tyskland – med Claudia Schiffer i samma korridor.

– Det kändes helt fantastiskt och var få förunnat så jag var väldigt tacksam, säger Sigrid.

Nu söker hon efter kärleken i TV4:s ”Bonde söker fru”. Men livet hade kunnat se väldigt annorlunda ut om Sigrid Bergåkra, 43, istället hade fortsatt satsa på modellkarriären.

– Det var en kort, intensiv period när jag trodde att det skulle vara något för mig men jag kom faktiskt in på ridgymnasiet istället. Det var ett stort vägskäl men det var det bästa jag kunde ha gjort för det är ju hästarna jag brinner för, säger hon.

”Inte så världsvan”

Sigrid Bergåkra beskriver modellbranschen som hård och tuff med ”lika många slitsamma timmar som i hästbranschen”.

– Det är så många andra kriterier också som måste väga in för att man ska vara lyckosam som fotomodell. Man ska ha rätt utseende men man ska också ha rätt mycket skinn på näsan för att ta sig fram. Och jag var ganska blyg och inte så världsvan, säger hon.

Någon som fortsatte satsa på modellkarriären var blivande supermodellen Claudia Schiffer – som delade korridor med Sigrid i Tyskland.

– Hon var också ung och nyinkommen. Man blir ju lite bekant, hon var en härlig och driftig tjej, säger Sigrid Bergåkra.

Kompis med Victoria Silvstedt

En annan gammal bekant till Sigrid Bergåkra är fotomodellen Victoria Silvstedt, 42, som också kommer från Hälsingland. De förenas främst genom sitt gemensamma hästintresse och de brukar rida en del tillsammans.

– Hon är jättehärlig, jag beundrar henne på avstånd för hur djärv och modig hon är i alla sociala sammanhand. Ungefär lika modig som jag är när jag jobbar med hästar, så modig är hon på röda mattan, säger Sigrid.

Hon har tidigare varit i blåsväder när hon och bonden Erik Bäckman, 21, tillbringade en natt tillsammans mitt under inspelningen av årets ”Bonde söker fru”. Men Sigrid Bergåkra tar kritiken med ro.

– Man kan inte gå hem i alla läger, så är det bara. Vissa har åsikter om en vad man än gör, man kan inte göra någonting åt det.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM