”Bonusfamiljen” får ny säsong i SVT

Publicerad:
Uppdaterad:

Felix Herngren: Mycket av det här är ju våra liv, verkligen

1 av 2 | Foto: Ulrika Malm
Huvudrollsinnehavarna i SVT:s nya dramakomediserie "Bonusfamiljen". Övre raden: Petra Mede, Niklas Engdahl, Fredrik Hallgren och Ida Engvoll. Nedre raden: Jakob Lundqvist, Erik Johansson, Vera Vitali, Frank Dorsin och Amanda Lindh.

Den första säsongen har inte premiär förrän nästa år. Men redan nu är det klart att "Bonusfamiljen" får en fortsättning i SVT.

– Superkul, det här är en serie som ligger mig otroligt varmt om hjärtat, säger regissören Felix Herngren.

Dramakomedisatsningen "Bonusfamiljen" får premiär i början av 2017 men redan i veckan drar inspelningarna av den andra säsongen i gång. I vanliga fall brukar tv-serier få klartecken för en säsong i taget – särskilt när det gäller en helt ny serie och inte minst när den sänds av SVT.

– Vi fick ett litet special-ja på den här. Normalt är det en ganska lång process att få ja från SVT, det brukar ju ta ett år i alla fall, säger Felix Herngren som agerar regissör och står som upphovsman tillsammans med bland andra sin hustru Clara Herngren.

Snabbt beslut

Den första säsongen spelades in i slutet av förra och början på det här året. Då både SVT och upphovsmännen var nöjda togs ett snabbt beslut om en fortsättning.

Det var också en förutsättning för att det ens skulle kunna bli en andra säsong.

– Eftersom det är barn med i serien så sade vi att om vi ska få det trovärdigt med samma skådespelare så måste man göra det här nu. De växer ju ganska snabbt, säger Felix Herngren.

"Mer på riktigt"

"Bonusfamiljen" handlar om just en bonusfamilj och deras problem och prövningar. I huvudrollerna syns bland andra Petra Mede, Vera Vitali och Erik Johansson.

Felix och Clara Herngren lever själva i en bonusfamilj sedan många år.

– Mycket av det här är ju våra liv, verkligen. "Solsidan" var också en fantastisk serie att jobba med men det är mycket mer en på-låtsas-värld medan det här är mycket mer på riktigt, säger Felix Herngren.

"En dörröppnare"

Förhoppningen är att "Bonusfamiljen" inte bara ska roa utan att serien också ska kunna hjälpa människor.

– Jag hoppas att det här kan vara en dörröppnare för diskussioner i bonusfamiljer om varför det går snett ibland. Jag hoppas att den här serien kan bidra en hel del till ökad förståelse för de andra parterna i en sådan här situation, säger Felix Herngren.

Den första säsongen av "Bonusfamiljen" sänds i SVT med start i januari. När den andra säsongen ska sändas är ännu oklart.

Linus Brännström/TT

Publicerad: