Dermot Clemenger petades av TV4

Uppdaterad 2016-03-09 | Publicerad 2016-03-08

Ville inte gå med på kraven: ”Inte min grej att såga eller såra”

TV4 krävde förändringar i ”Let's dance” som Dermot Clemenger inte kunde gå med på. Då petade produktionen honom – och valde att i stället ta in Cecilia Lazar.

– De ville ha någon som är hårdare och det är inte min stil. Att såra folk för att få resultat, säger Clemenger.

Den nya säsongen av TV4:s ”Let's Dance” har premiär på fredag. Men den här gången utan Dermot Clemenger.

Redan i höstas inledde TV4 en dialog med domarna och berättade att de ville förändra programmet.

Dermot Clemenger säger att de ville ha en jurymedlem som skulle vara hårdare mot både deltagarna och kollegerna.

– När jag förstod vilken riktning de ville ta, då kände jag att det inte är jag. Det är ingenting för mig. Jag har alltid stått för ärlighet och integritet, säger han.

Vill inte såra deltagarna

Clemenger sa till TV4 att han kunde tänka sig att fortsätta vara med, men att han inte ville vara någon annan än sig själv.

– De ville ha någon som är hårdare och det är inte min stil. Att såra folk för att få resultat. Jag tycker att man får mycket bättre resultat om man uppmuntrar deltagarna med konstruktiv kritik. Jag tycker att de förtjänar det, säger han och fortsätter:

– Det har aldrig varit min grej att såga eller såra. Jag gjorde det tydligt. Jag är jag och ”that's it” liksom.

Strax innan jul ringde TV4 upp Dermot Clemenger och berättade att de hade valt en annan domare.

– Då hade jag redan fattat ett beslut själv. Jag kände att nu är det bra. Jag har gjort tio bra säsonger, jag har hållit huvudet högt och haft min integritet på plats. Det var viktigast för mig.

”Inget personligt”

Anika Beclijevski, exekutiv producent, säger att Dermot Clemenger har gjort ett fantastiskt jobb och att det inte var ett lätt beslut att låta honom gå.

– Det handlar bara om att vi vill förnya programmet. Vi har testat att ha fyra personer i juryn i tidigare säsonger och det fungerade inte som vi tänkt oss. Vi ville göra en förändring inför denna säsong och då måste tyvärr någon lämna sin plats. Det är inget personligt mot Dermot, säger hon.

Ska fredagsmysa

Dermot Clemenger säger att han tycker att det känns okej att lämna sin domarpost.

– Allting har sin tid, tio år är en väldigt lång tid. Jag har alltid varit införstådd med att ingen är oersättlig. Så är det, framförallt i tv-branschen, säger han.

– Nu har jag tid att kunna andas. Jag är ju faktiskt pappa till tre små barn så det känns fantastiskt att för första gången på tio år kunna ha fredagsmys på våren. Det är ju guld. Nu ska jag titta på ”Let's Dance” med andra ögon.

ANNONS