Mikaela i tårar i ”Mästerkocken”

TV

”Leif har stöttat mig otroligt mycket”

1 av 4 | Foto: Mikaela Hedenskog, 26.

Många hade svårt att hålla tillbaka tårarna.

Mikaela Hedenskog fick lämna Sveriges Mästerkock efter kvällens avsnitt.

– Fruktansvärt jobbigt att skicka hem dig, säger Leif Mannerström.

I kvällens elimineringstävling i ”Sveriges Mästerkock” väntade något som satte skräck i många – nämligen inälvsmat. Catarina König som vann den tidigare tävlingen, fick äran att dela ut vem som skulle tillaga vilken inälvsråvara. Mikaela Hedenskog, 26 år från Göteborg, hade redan sitt sikte inställt på Kalvlevern och hoppades att hennes relation till Catarina skulle öka hennes ods.

– Hon är ju min bästa vän i den här tävlingen. Snälla ge mig kalvlevern, jag vet inte vad jag ska göra med den, men den känns enklast att ta tag i.

Hennes önskan verkar ha blivit hörd, då Catarina gick i samma tankar.

– Jag och Mikaela har kommit varandra jättenära. Så jag hoppas att hon blir glad över mitt val och att hon kan briljera med den här rätten.

Mannerström: ”Ska ge dig en kram”

Tyvärr räckte det inte hela vägen fram. Kalvlevern serverades nämligen rå och Mikaela var den som blev hemskickad. När hennes namn ropades upp av juryn började de andra deltagarna att gråta. Även jurydeltagaren Leif Mannerström blev känslosam.

– Fruktansvärt jobbigt att skicka hem dig. Kom till mig så ska jag ge dig en kram.

Mikaela säger mellan tårarna att hennes mål hela tiden varit att sluta bland de sex bästa deltagarna. Trots missen kunde hon nå målet, samtidigt som hon fått en nära relation med programledaren Leif Mannerström.

– Leif har stöttat mig otroligt mycket, säger hon.

Men helt avskräckt från matlagning är hon inte.

– Jag ska aldrig sluta laga mat. Jag ska hålla på med mat i resten av mitt liv. Det är nu som min resa börjar.