Tv-serier

Tio tv-serier du inte får missa i juni

Av: 

Karolina Fjellborg

”City on a hill”, ”Big little lies” och ”Babylon Berlin”.
”City on a hill”, ”Big little lies” och ”Babylon Berlin”.

TV

”The handmaid’s tale” och ”Big little lies” kommer tillbaka, två tyska storfavoriter dyker upp, och så får vi en hårdkokt Boston-skildring producerad av Ben Affleck och Matt Damon. Juni blir en fin seriemånad.

1. Black mirror


Charlie Brookers häftiga antologiserie, som ger biverkningen teknikparanoia, är tillbaka med tre nya historier: “Smithereens” (En taxichaufför hamnar mitt i uppmärksamhetens centrum under en dag som snabbt spårar ur), “Rachel, Jack and Ashley, too” (En ensam tonåring längtar efter att få träffa sin idol, vars charmiga existens inte riktigt verkar vara så rosenskimrande som vid första anblicken…) och “Striking vipers” (När två forna studievänner återförenas senare i livet utlöses en serie händelser som kan komma att förändra deras liv för alltid).
Netflix, 5 juni


2. The handmaid’s tale


Japp, nu är det dags. En av de senare årens obehagligaste och mest hyllade serier kommer tillbaka med en tredje säsong. Det blir spännande att se hur historien ska fortsätta efter den förra säsongens oväntade slut, då June (Elisabeth Moss) – SPOILERVARNING – valde att stanna i Gilead trots att hon hade chansen att fly. Klart är i alla fall att hon ska engagera sig i motståndsrörelsen och att säsongens slogan är "Välsignad vare kampen".
HBO Nordic, 6 juni


3. Big little lies


Förväntningarna är skyhöga när denna smaskiga HBO-serie är tillbaka – med Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Laura Dern, Zoё Kravitz OCH nu även den stora Meryl Streep. Hon spelar Mary Louise Wright; mamman till Alexander Skarsgårds rollfigur Perry Wright, som ju gick ett brutalt öde till mötes i slutet av den första säsongen.
HBO Nordic, 10 juni


4. Jessica Jones


Netflix släppte precis premiärdatumet för den tredje och sista säsongen av den här ypperliga Marvel-serien, och det är alltså den 14:e juni som Krysten Ritter gör sin sista vända som den superstarka, hårt krökande och sarkastiska privatdeckaren Jessica Jones.
Netflix, 14 juni


5. Jett


Carla Gugino, som vi nyligen såg i Netflix finfina skräckserie "The haunting of Hill House" spelar mot "Breaking bad"- och "Better call Saul"-esset Giancarlo Esposito i den här actionserien. Om en tjuv som precis har kommit ut ur fängelset men "tvingas tillbaka till det hon kan bäst av farliga och excentriska brottslingar fast beslutna om att utnyttja hennes färdigheter för egen vinning".
HBO Nordic, 15 juni


6. Los Espookys


En spanskspråkig HBO-komedi av och med bland andra Fred Armisen. Om hur en grupp vänner gör en märklig affärsverksamhet av sin kärlek till skräck, i "en underlig och drömsk version av dagens Mexico City".
HBO Nordic, 15 juni


7. Euphoria


Tonårsdrama efter israelisk förlaga, där vi får följa en grupp high school-elever som ”försöker navigera i en värld av droger, sex, identitet, trauma, sociala medier, kärlek och vänskap".
HBO Nordic, 17 juni


8. City on a hill


Ben Affleck, Matt Damon och ”Oz”-skaparen Tom Fontana finns bland producenterna för den här mycket lovande serien, med bland andra Kevin Bacon, Aldis Hodge och Jonathan Tucker. Den utspelar sig i det tidiga 90-talets våldsamma och korrupta Boston och handlar om hur en ung och idealistisk åklagare och en blasé FBI-veteran tvingas jobba ihop för att få till stånd en förändring.
HBO Nordic, 17 juni


9. Babylon Berlin


Äntligen börjar SVT sända den här påkostade tyska serien, som snart går in på sin tredje säsong i hemlandet. Den utspelar sig i 20-talets Berlin, och kretsar kring den unge poliskommissarien Gereon Rath, som kommer till staden för att lösa ett fall. Dekadens, droger, korruption och ett stort rollgalleri med diverse löst folk utlovas.
SVT, 20 juni


10. Dark


Netflix tyska, tidshoppande, sjukt dystra och härligt förvirrande mysterium "Dark" är tillbaka med en andra säsong, vars handling sammanfattas så här:
Jonas är fången i framtiden och försöker desperat återvända till år 2020. Under tiden försöker hans vänner Martha, Magnus och Franziska ta reda på hur Bartosz är inblandad i de mystiska händelserna i deras lilla hemstad Winden. Fler och fler människor dras in i händelserna, som är orkestrerade av en obskyr figur som verkar kontrollera allt som är sammankopplat genom olika tidszoner.
Netflix, 21 juni

ANNONS

HBO Max - Allt du älskar. Samlat på ett ställe nu med 34% rabatt med det årliga abonnemanget!

Extern länk från HBO Max

Beställ här


Publisert:

LÄS VIDARE

Oktoberfest! 15 tv-serier som gör hösten härligare

ÄMNEN I ARTIKELN

Tv-serier

Netflix

Meryl Streep

The handmaid's tale (tv-serie)

Big little lies (tv-serie)

HBO