”Knutby” får ny säsong på TV4

Av:  TT

Tv-serien ”Knutby” får en andra säsong, rapporterar Dagens Nyheter.

Säsong två beräknas få premiär på C More/TV4 under 2024.

– Jag ser fram emot att återigen få utforska sektmentalitet och grupptryck. Det är tematik som fascinerar mig, säger regissören Goran Kapetanović i ett pressmeddelande.

Serien, vars första säsong hade premiär hösten 2021, är en fiktiv skildring av det så kallade Knutbydramat – en invecklad mordhistoria i en liten frikyrkoförsamling i Uppland som rönte stor medial uppmärksamhet 2004.

Medan den första säsongen byggde på Jonas Bonniers roman med samma namn, har manusförfattaren Fredrik Agetoft till den andra säsongen skrivit manus utifrån andra böcker, dokumentärer och rättegångsprotokoll.

Enligt ett pressmeddelande tar den fristående fortsättningen en närmare titt på Eva Skoogs historia och den mer okända delen av berättelsen om Knutby.

– Vi ser fram emot ytterligare en säsong om Knutbyförsamlingen med skräckblandad förtjusning. Efter första säsongens stora succé längtar vi åter att vara en fluga på väggen i Knutby församling. Det teamet bakom Knutby hittar på, löst baserat på verkliga omständigheter, har dock svårt att överträffa verkligheten. Goran, Aliette och Fredriks intresse att undersöka sekter och gruppdynamik gör serien viktig och relevant, säger Piodor Gustafsson, nordisk dramachef för TV4 och C More.

Aliette Opheim återvänder som Kristi brud i säsong två av "Knutby". I fjol prisades hon på Kristallen för sin insats i första säsongen.
Aliette Opheim återvänder som Kristi brud i säsong två av "Knutby". I fjol prisades hon på Kristallen för sin insats i första säsongen.
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN