Tv-serier

Första titten på Viaplays ”Vi barn från Bahnhof Zoo”

– av kvinnan bakom ”Weissensee”

Av: 

Karolina Fjellborg

 ”Vi barn från Bahnhof Zoo”.
”Vi barn från Bahnhof Zoo”.

TV

TRAILER 40 år efter den västtyska kultfilmen ”Vi barn från Bahnhof Zoo” kommer en tv-serie baserad på samma bok.

Den 28 februari är det premiär på Viaplay – och nu är en första teaser släppt.

1981 blev Christiane F:s självbiografiska bok ”Vi barn från Bahnhof Zoo” (eller ”Gänget i tunnelbanan”) – om missbruk, kriminalitet och prostitution bland tonåringar kring järnvägsstationen Bahnhof Zoo i Västberlin – en kultig film i regi av Uli Edel.

Och nu har den även blivit en tv-serie – skriven av ”Weissensee”-skaparen Annette Hess.

Den 28 februari får den tyskspråkiga serien premiär på Viaplay, som beskriver serien som ”en ny tolkning av Christiane F:s omdebatterade självbiografi om heroinmissbrukande barn”, som ”följer sex tonåringar som hamnar snett när de söker vuxenlivets frihet i ett tidlöst Berlin”.
Mer om handlingen:

I centrum står Christiane F, som söker sig bort från sin dysfunktionella familj och istället hittar en ny familj i en grupp jämnåriga tonåringar. Tillsammans börjar de utforska Berlins nattliv, med Berlins tågknutpunkt Berlin Zoologischer Garten som mötesplats.

Tonåringarna befinner sig i skarven mellan barn- och vuxenliv där allting känns möjligt, men där också många går vilse i sin rädsla för att förlora barnets oskuldsfulla glädje samtidigt som de åtnjuter den vuxnes obegränsade frihet.

Serien består av åtta avsnitt och i huvudrollerna ses Jana McKinnon, Lea Drinda, Jeremias Meyer, Michelangelo Fortuzzi, Lena Urzendowsky och Bruno Alexander.

David Bowie, som spelade sig själv i filmen och även stod för delar av soundtracket, kommer på sätt och vis att vara närvarande även i serien, då hans musik spelar ”en roll för berättelsen”.
Här har vi en första teaser:


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv

ANNONS

Hitta ett kreditkort eller betalkort som passar dig och dina behov! Jämför nu.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!


Publisert:

LÄS VIDARE

50 färska tv-serier att streama i vår

ÄMNEN I ARTIKELN

Tv-serier

Viaplay

David Bowie

Trailer