Hur ska nudisten, filosofen och taxichaffisen samsas?

Publicerad:
Uppdaterad:
Här är hela "Farmen"-gänget år 2003. Sju singlar finns i leken.
Foto: PERNILLA WAHLMAN
Här är hela "Farmen"-gänget år 2003. Sju singlar finns i leken.

En livsnjutare som gillar att gå naken. En psykoterapeut som tror på reinkarnation. En taxichaufför och muslim som inte äter griskött.

Ihop med tio andra ska de sköta en bondgård och tävla om en halv miljon kronor.

Och det är som upplagt för romantik i "Farmen" i år. Sju av deltagarna är singlar.

I kväll får vi möta deltagarna i årets omgång av fyrans populära dokusåpa. När tolv av dem kom till gården i Hedemora innan midsommar fanns redan Gottfried Hummler på plats, mannen som är årets första storbonde. Han kommer från Weingarten i Tyskland men bor nu i Södertälje.

Jordbruk och lantliv vet han inte så mycket om, men har god erfarenhet av förvaltning och ledarskap som jurist och kanslichef i Nykvarns kommun. Nu är han tjänstledig för att skriva en bok och studera arbetslivsfrågor.

Som vanligt ska vitt skilda personligheter samsas på "Farmen". Här finns Jan O Jansson, 52 från Uppsala, som beskriver sig själv som livsnjutare och som är naturist och gillar att gå utan kläder.

Sebastian Dawkins, 35 från Helsingborg, arbetar med stressade affärsmän i Casablanca. 22-åriga Abdallah El-Barawany från Stockholm är taxichaufför och som muslim äter han inte griskött. Vårdbiträdet Sara Andersson, 22 från Malmö, har jobbat som gogodansös i fyra år.

På farmen finns också en timmerbilschaufför, en filosof och Sveriges enda (?) kvinnliga byggnadssnickare.

Förra omgången skapade "Farmen" rubriker i pressen om bråk och intriger.

I år är det som upplagt för romantik. Sju av de tretton deltagarna är singlar eller frånskilda. Får vi se kärleken spira bland komockor och höstackar?

Marléne Hellman

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN