"Sommartorpet" bäst enligt läsarna

1 av 10
TV

När säsongen nu är över för våra torp- och inredningsfixare, verkar det som att ”Sommartorpet” och SVT blivit publikens favoriter. Men enligt aftonbladet.se:s omröstning, är det även många tittare som har slutat att se programmen.

I säsongens sista ”Sommatorpet”, var det dags för Isabelle Halling och Stefan Larsson att packa ihop och ta avsked av sitt tio veckor långa torpprojekt.

Förutom att en taklampa gick sönder, flöt det sista finslipandet på bra. Ia och Jojjes torp kunde slutligen stå klart.

- Det känns som vi är på besök på ett drömställe, sa paret som var nöjda trots att det blev lite dyrare än planerat.

”Som en propeller”

I ”Sommar med Ernst”, återvände Ernst till sitt Värmland för att hjälpa paret Nilla och Johannes att göra i ordning en timmerstuga.

– Mitt huvud går som en propeller hela tiden. Jag ser saker, sa programledaren när han ivrigt satte igång med att spåna idéer för timmerstugan.

För att bevara husets gamla känsla, stänkte Ernst färg på väggarna med björkkvistar och inredde stugan med auktionsmöbler och en mosskrona.

Programmet avslutades med värmländsk fest och älgwok, tillagad av programledaren själv.

”Sommartorpet” vinnare

Då nära 6000 personer hade röstat på aftonbladet.se, var ”Sommartorpet” säsongens vinnare. Drygt 60 procent av läsarna fann ”Sommartorpet” bättre än konkurrenten ”Sommar med Ernst”.

På frågan i vilken kanal Ernst gör sig bäst, var även SVT den store vinnaren. Av drygt 4 800 röstande, fick kanalen över 45 procent av rösterna. 42 procent av de röstande tyckte dock att det inte spelar någon roll, medan endast 12 procent föredrog Ernst på TV4.

– Nu har det varit mer skitsnack och även sämre prestation av vår vän, säger signaturen Pallas på aftonbladet.se:s forum och föreslår en kanal som inte bryter ”hela tiden” för reklam.

Har slutat titta

Under sommaren har tittarsiffrorna dock inte skjutit i taket för något av programmen. Bland över 300 röstande på aftonbladet.se, menar 25 procent att de aldrig har varit intresserade, medan ändå 42 procent tittar på programmen och tycker att det är roligt.

32 procent säger dock att de har tittat på fixarprogram förut, men inte gör det längre.

– Att laga mat och renovera hus i tv är programtorka. Lite Saltkråkanstämpel, tycker signaturen satank.