”Ronny & Ragge har inte dött”

TV

Duon Fredde Granberg & Peter Settman gör comeback i tv - för första gången sen 90-talet

1 av 6

Fredrik ”Fredde” Granberg och Peter Settman gör comeback som duo.

De har inte jobbat tillsammans sedan 1990- talet.

– Vi jobbade så jävla tätt, alltså så sjukt tätt, säger Peter Settman om uppbrottet.

I kväll är det premiär för Kanal 5:s humorprogram ”Äntligen helg!”. Därmed jobbar Fredde Granberg, 43, och Peter Settman, 44, tillsammans för första gången sedan 1990-talet.

Peter Settman höll på att ta fram ett humorprogram för Kanal 5 tillsammans med sitt bolag Baluba. Samtidigt pratade han och Fredde Granberg om att göra något ihop igen.

Blev inte ovänner

– Det var två parallella spår som växte samman, säger Peter Settman.

Varför deras spår delades i slutet av 90-talet vet de inte riktigt.

– Det var inget dramatiskt uppbrott eller att vi blev ovänner. Vi började göra olika grejer bara, säger Fredde Granberg.

– Vi jobbade så jävla tätt, alltså så sjukt tätt! Jag tror att man behövde det, det var nog ganska naturligt, säger Peter Settman.

I ”Äntligen helg!” spelar Fredde den värdelöse magikern Bobby Bolero. Peter spelar hans korkade kompis Elvis. I första avsnittet blir Elvis sexuellt utnyttjad.

”Skämta om allt”

– Är det kul så är det kul, då kan man skämta om vad som helst så länge det inte blir plumpt eller att man märker att man söker en chockeffekt, säger Fredde.

Peter berättar att de inte ville göra någon nostalgisk återförening med ”Äntligen helg!”.

– Det här är ingen ”för er som älskade Ronny och Ragge, nu är de tillbaka igen”.

Trots det är det inte omöjligt att vi får återse raggarna från ”Byhåla”.

– Det vet man aldrig. Det här är inget ställningstagande för eller emot. Ronny och Ragge har inte dött, och de har inte försvunnit från den här planeten, säger Peter.

Det här är Peter & Fredde

Namn: Fredrik ”Fredde” Granberg. Ålder: 43. Familj: Gift, har tre barn. Bor: Älvsjö. Gör: Skådespelare, producent, manus­författare. Inkomst: 582 400 kronor (taxeringsår 2012).

Namn: Peter Settman. Ålder: 44. Familj: Gift, har fyra barn. Bor: Stockholm. Yrke: Programledare, producent, skådespelare. Inkomst: 1 337 700 (taxeringsår 2012).