Han är för muskulös för ”Top model” – rasar mot idealet

avAnton Assarsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 13 | Foto: TV3/Johnny Wohlin
Namn: Kevin Montero.
Ålder: 25 år.
Längd: 183 cm.
Bor: Farsta.
Civilstatus: Singel. Gör: Personlig tränare.
Styrkor som modell:
- Helheten. Min fysik och jag har förhoppningsvis ett ansikte som folk gillar.

För muskulös för att modella.

Det var domen mot Kevin Triguero Montero i ”Top model”.

Nu rasar han mot industrins skönhetsideal.

– Det är helt absurt, säger han.

Modellen Kevin Triguero Montero, 25, fick höra att han var för muskulös i torsdagens avsnitt av ”Top model”. En dom han fått många gånger innan.

Nu har han fått nog.

– Jag blir arg på att man smutskastar ett ideal som står för ett hälsosamt liv. Jag ställde upp i ”Top model” för att visa att man kan se ut på olika sätt. Men det har ju varit återkommande att jag har för mycket muskler, säger han.

”Har ett ansvar utåt”

Enligt Kevin Triguero Montero är de rådande skönhetsidealen farliga.

– I modebranschen ska man vara väldigt smal, det hälsosamma är inte det viktiga. Och det är inte bra, speciellt när det är så många unga som tittar. ”Top model” har ett ansvar utåt, även om det också pratar utifrån de premisser som satts av modebranschen, säger han.

Han tycker problemet gäller både killar och tjejer.

”Känslig fråga”

– Det är en känslig fråga när det kommer till tjejer. Men jag tycker nog att alla tjejer borde träna. För kroppen är allt vi har. Många tjejer tränar knappt, de är jättesmala och har usla kostvanor. Är man 19 år så fungerar det kanske, men när de blir äldre så börjar det påverka dem. Då smäller det.

Kan inte även du ses som ett extremt ideal?

– Jo, absolut. Självklart kan det vara så. Jag är extrem, men ska vi sätta det i perspektiv, hur vill du att dina barn ska se ut? Någon som svälter sig och inte tränar, eller någon som tränar och bryr sig om sin kost? Två extremer, men vad vill du att ditt barn ska sträva efter?

Publicerad: