Veckans streamingtips

Gervais senaste, nytt från ”The good fight” och TV4-premiär för ”Jägarna”

Av: 

Karolina Fjellborg

TV

VECKANS STREAMINGTIPS ”After life”, ”The good fight” och ”Jägarna”.

After life


Ricky Gervais visar upp nya sidor, med fint resultat, i sin nya serie "After life". En svart dramakomedi i sex delar, där misantropisk humor blandas med berörande drama om förlamande sorg. Gervais spelar Tony, som jobbar på en hopplös lokaltidning och efter att ha förlorat sin fru inte ser någon som helst mening med livet. Han gör och säger numera precis vad som faller honom in helt utan konsekvenstänk, eftersom han ändå bara vill dö. Men sakta men säkert börjar små strimmor av hopp att sippra in i honom, medan han lär känna en lokal knarkare, en prostituerad, en vis dam han träffar på kyrkogården och sköterskan som tar hand om hans dementa pappa. I birollsgalleriet hittas bland andra veteranen David Bradley (från bland annat "Harry Potter" och "Game of thrones"), dame Penelope Wilton ("Downton Abbey") och "Extras"-kollegan Ashley Jensen. Fint slut!
Netflix


The good fight


Robert och Michelle Kings lysande juridiska, och synnerligen politiska, drama "The good fight" är tillbaka med en tredje säsong, som ser ut att bli en både angelägen och underhållande åktur, med tvära kast mellan olika tonarter, knasiga små instoppade förklarande animerade sekvenser, och storytrådar som är extremt sammanflätade med samtidsklimatet. Christine Baranski är som vanligt perfekt, men håll framför allt utkik efter gästspelande Michael Sheen, som gör entré i avsnitt två som den gränslösa och spritt språngande galna advokaten Roland Blum. Det Al Pacino-inspirerade överspelet är totalt, men också väldigt roligt.
HBO Nordic. Nya avsnitt på torsdagar


Jägarna


Har du inte sett "Jägarna"-serien, som hade premiär på C More i höstas, än? Passa på nu i så fall, när det är dags för TV4-premiären. Man får betydligt mindre bredbent machofrosseri, karg vildmarksromantik och rå och otäck stämning än i Kjell Sundvalls filmer. Men Rolf Lassgård är förväntat mustig i huvudrollen som den hemvändande polisen Erik Bäckström, som nu har flyttat hem till den norrbottniska vischan för gott, och som en modernare kriminalare med vackra vildmarksmiljöer och ihållande spänning är serien absolut en värdig uppföljning. Sex delar, regisserade av Jens Jonsson.
TV4 Play. Premiär på onsdag


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv

ANNONS

Sista chansen! 25% rabatt på makeup för alla hudtyper från IsaDora

Extern länk från MEDS

Shoppa här!


Publisert:

LÄS VIDARE

Ny svensk miniserie, globaliserade gangstrar och japansk filmskatt

ÄMNEN I ARTIKELN

Veckans streamingtips

Ricky Gervais

Rolf Lassgård

Netflix

Tv-serier