Bara Settman kan klå Fyran

Av: Ylwa Svensson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Johan Wessel
”Vi har roligt i studion, jag tror att publiken märker det”, säger Peter Settman om ”Så ska det låtas” tittarframgångar.

SVT:s helgunderhållning tappar tittare – allt fler väljer TV4.

Det är bara Peter Settman och ”Så ska det låta” som Fyran inte rår på.

Tredje avsnittet av TV4:s ”Robinson” sågs av 1,4 miljoner tittare i lördags. Samtidigt såg drygt en miljon svenskar säsongspremiären av ”Talang” i helgen och 1, 1 miljoner bänkade sig framför tv-apparaterna när Carina Berg flyttade in hos artisten Pernilla Wahlgren i ”Berg flyttar in”.

”Styrkebesked”

– Jag är supernöjd. Hälften av alla som tittar på tv på lördagar väljer ”Robinson”, det är ett styrkebesked, säger Fredrik Arefalk, programchef på TV4.

På SVT ser det inte lika ljust ut. Både ”Babben & co” och Magnus Ugglas ”Var fan är min revy!” har tappat cirka 100 000 tittare vardera jämfört med lördagen innan.

Stabil underhållning

– ”Babben & co:s” snittsiffra ligger runt miljonen, vi klarar det ganska bra mot ett så starkt program som ”Robinson”, säger Mathias Engstrand, programchef för SVT Nöje.

Men på fredagar är det SVT och ”Så ska det låta” som regerar – 1,8 miljoner tittade på det senaste programmet.

Varför är ”Så ska det låta” så populärt?

– Det är ett trevligt, stabilt underhållningsprogram. Vi har roligt i studion, jag tror att publiken märker det, säger Peter Settman som leder programmet för fjärde säsongen.

Publicerad: