Publicerad:
Uppdaterad:

Sofia Wistam om kollapsen i ”Let's dance”: ”Låg och skrek av smärta”

Av: Frida Söderlund

Publicerad:
Uppdaterad:

Föll ihop backstage – kollegorna skärrade efter dramat

1 av 16

En blödning i bukväggen gjorde att Sofia Wistam kollapsade och fördes akut till sjukhus.

Nu berättar de andra del­tagarna om dramatiken bakom scenen.

– Det var riktigt otäckt och jobbigt att se, säger Erik Segerstedt.

Precis innan Sofia Wistam, 46, skulle gå ut på dansgolvet och genomföra en rumba i gårdagens ”Let’s dance” på TV4 föll hon ihop i svåra buk­smärtor backstage.

– Hon började vingla och sedan föll hon ihop på golvet och bara låg där. Jag kände direkt att ”det här är inte bra någonstans”, säger danspartnern Tobias Bader till Nöjesbladet.

Åkte akut till sjukhus

Kiropraktorer och sjuk­vårdare på plats gav Sofia Wistam direktbehandling i greenroom innan hon fördes akut till sjukhus i ambulans.

– De fick knappt upp henne på båren när hon skulle till ambulansen och hon sa att det var värre än att föda barn, att det var overkligt hur ont det gjorde, säger Tobias Bader.

När Wistam kördes till sjukhus var det osäkert om det handlade om muskelbristningar eller ett skadat revben. Men efter en undersökning på sjukhuset visade det sig att det var något helt annat.

– Hon har troligtvis en blödning i bukväggen. Hon har fått medicin mot smärtan, säger Malin Willers, pressansvarig på TV4.

Sofia Wistams kollaps chockade de andra deltagarna – som tvingades samla krafterna för att fortsätta programmet.

– Allt gick väldigt fort. När jag stod och pratade med henne vid lunchen var hon hur glad som helst, säger Oscar Zia, 16.

”Vad fan händer?”

– Sedan precis i början av programmet låg hon i greenroom och skrek av smärta. Sedan såg jag henne bli utburen på bår och jag tänkte ”vad fan händer?”. Då kändes det verkligen fel att gå ut och dansa jive direkt efteråt.

Marko ”Markoolio” Lehtosalo, 38, fick fokusera bort oron inför sin tango.

– När vi var uppe i sminket visade hon hur det såg ut som att revbenet stack rakt ut. Det var alldeles svullet och konstigt. Det kändes jävligt trist, säger han.

”Kunde knappt röra sig”

Erik Segerstedt, 30, anade tidigt att det var värre än en enkel skada.

– Hon kunde knappt röra sig. Det var riktigt otäckt och jobbigt att se. Det var väldigt tryckt stämning bland oss andra och alla var oroliga. Samtidigt så måste vi ändå bjuda tv-publiken på ett program, säger han.

Även Anna Brolin, 32, tyckte att det var jobbigt att se Sofia Wistams smärta.

– Jag blev skärrad. Det blev en konstig uppladdning för alla. Man såg hennes panik, säger hon.

I sändningen visades Sofia Wistams dans från genrepet som filmats tidigare under dagen. När juryn sagt sitt efter det musikalmedley som genomfördes i slutet av programmet hamnade Wistam och Bader sist – och fick till slut se sig slagna.

– Det är verkligen jättetråkigt att behöva avsluta tävlingen på det här sättet, säger Tobias Bader.

Ville dansa klart

Sofia Wistam kommer att sakna sin tid i ”Let’s dance”.

– Jag hade så fruktansvärt ont. Jag ville så gärna dansa men det blev fysiskt omöjligt. Jag kommer att sakna allt och alla och det känns tråkigt att jag inte kunde visa upp min sista dans, hälsar Sofia Wistam till Nöjesbladet via TV4:s presskontakt Malin Willers.

Publicerad:
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN