TV

MTV:s skandalserie kommer till Sverige

Av: 

Karolina Strömbäck Horney

Vinnie, Angelina, DJ Pauly D, Jenni ”J-Woww”, Ronnie, Nocole ”Snookie”, Mike ”The Situation”, Sammi Sweetheart i ”Jersey Shore”.
Vinnie, Angelina, DJ Pauly D, Jenni ”J-Woww”, Ronnie, Nocole ”Snookie”, Mike ”The Situation”, Sammi Sweetheart i ”Jersey Shore”.

TV

MTV:s nya skandalomsusade serie ”Jersey Shore” kommer att börja sändas i svenska MTV söndagen den 21 mars.

Serien som har blivit en stor publikfavorit i USA, med den ena skandalen som avlöser den andra, kommer nu att börja sändas i Sverige.

Premiärdatumet är satt till den 21 mars och serien planeras att sändas söndagar klockan 20.50.

Fylla och slagsmål är vardagsmat i ”Jersey Shore”, serien där tittarna får följa åtta personer i 20-årsåldern bo och leva tillsammans under en sommar i Seaside Shore, New Jersey.

– Det är en mycket underhållande serie och vi tror på ett bra mottagande, säger Peter von Satzger, informationschef MTV Norden till Nöjesbladet.

Kritik för rasism

Serien har även uppmärksammats och fått kritik för att skapa fördomar och rasism mot den amerikansk-italienska befolkningsgruppen, då de medverkande i serien har presenterat sig själva som ”Guidos” eller ”Guidettes”. Slangorden används som nedlåtande benämningar av befolkningsgruppen och personer som tillhör den amerikansk-italienska populationen har upprörts av detta.

Men det är inte någon kontrovers som oroar svenska MTV.

– Vi tror inte att den debatten kommer att uppstå på samma sätt i Sverige då den amerikansk-italienska populationen inte finns här, säger Peter von Satzger.

Den första säsongen av den omtalade serien snart i en tv nära dig alltså.

ANNONS EXTERN LÄNK

BARA TIMMAR KVAR! Skaffa ett nytt HBO Max-konto här och få 50 % rabatt – livet ut! HBO MAX

HBO Max

Publisert: