Direktsänd sexattack mot "Mirre"

TV

Jättegräl efter intervjun i P3:s "Morgonpasset"

1 av 2 | Foto: "PINSAMT OCH ÄCKLIGT" Robinson-finalisten Mariana "Mirre" Dehlin tog illa vid sig när P3:s programledare frågade om hon brukade runka på ön. "Jag är besviken på Sveriges Radio och deras låga moral", säger Mirre.

Sexfrågan i den direktsända radiointervjun slutade i storbråk.

Robinson-stjärnan "Mirre" går nu till hårt angrepp mot Sveriges Radio.

- Det var pinsamt och äckligt, säger hon.

Inför finalen är "Mirre" sista hoppet för alla som vill se en kvinna som vinnare. Bland Aftonbladets läsare är hon överlägsen favorit inför sista avsnittet.

I går intervjuades hon i direktsändning i radioprogrammet "Morgonpasset" med anledning av den stundande upplösningen av Robinson.

Ämnet skulle gälla hur hon hanterade tristessen på Andra sidan. Mirre var ensam på Andra sidan i tolv dagar.

Men en av frågorna kom ändå som en chock. Plötsligt frågade programledaren om Mirre "runkade" på ön.

- Då var klockan kvart över åtta på morgonen och det var säkert en massa barn som lyssnade. Jag kan också vara fräck, men det gäller att välja rätt samtal, säger Mariana "Mirre" Dehlin till Aftonbladet.

Höll masken

Hon höll dock masken under hela intervjun. Men efter sändning tog hon genast kontakt med P3:s "Morgonpasset".

- Vill man gå in på sexfrågor, vilket är helt ok, så kan man använda ett snyggare sätt. Jag upplevde programledaren som väldigt okunnig och oprofessionell, säger hon och fortsätter:

"Låg moral"

- Jag är besviken på Sveriges Radio och deras låga moral. De har bränt sina skepp och kan glömma att jag ställer upp där igen.

Tänker du vidta några åtgärder?

- Nej. Jag hoppas att de diskuterar vilken typ av frågor man ska ställa i ett program. Det är inte jag som ska skämmas utan de.

Feministisk fråga

Den aktuella programledaren Tove Leffler skakar dock av sig kritiken. I stället menar hon att i frågan ryms ett viktigt feministiskt budskap.

- Jag tycker att jag är en bra programledare och ser inte något fult med ordet runka. Jag trodde att Mirre var en tuff tjej som vågade stå på sig. Diskussionen är gammalmodig och spär bara på myten att den kvinnliga sexualiteten är något fult, säger Leffler.

Björn Solfors