”Biggest loser”-deltagaren gick upp 2,3 kilo – riktar nu kritik mot produktionen

avJakob Meijer

Vistelsen på slottet blev en mardröm för Christoffer Jenderborn, 24.

Under inspelningen av ”Biggest loser” kämpade han mot hemlängtan och ångest.

Och när han skulle vägas hade han gått upp 2,3 kilo.

– Det är något jag aldrig vill uppleva mer i mitt liv, säger Christoffer Jenderborn om sin medverkan och riktar samtidigt kritik mot produktionen.

Tillsammans med kompisen Viktor Knutsson, 25, seglade Christoffer Jenderborn förra veckan upp som några av favoriterna att ta hem årets ”Biggest loser”. Men i veckans program har tittarna kunnat se hur Christoffer tvivlat på om han ska vara kvar eller inte.

När han ska vägas in kommer dessutom chockbeskedet: Han har gått upp 2,3 kilo.

För Nöjesbladet berättar Christoffer Jenderborn nu att han under inspelningen drabbades av ångest och depression.

– När man mår så pass dåligt som man gör är allt inte logiskt. När man blir så pass deprimerad och får panikångest tar man till medel som tröstar än för stunden. Man åt inte som de ville om man säger så, säger han.

”Väldiga bekymmer på hemmaplan”

Bara veckorna innan inspelningen genomgick Christoffer ett tufft uppbrott. Det i kombination med längtan efter sin son blev för mycket. Träningsviljan försvann och han sov bara ett par timmar per natt.

– Jag hade väldiga bekymmer på hemmaplan. Och det var det jag drog med mig. Jag ville inte kliva in i slottet över huvud taget från första början. Den biten tog hårt på mig, redan vid tågperrongen kände jag att jag inte ville åka.

Han åkte ändå för vännen Viktors skull. Men väl på plats orkade Christoffer inte, och han berättar att han inte gav allt.

– Det fanns ingen kämparglöd, jag hade redan gett upp.

”TV4 kände till problemen”

Enligt Christoffer Jenderborn kände produktionen till hans problem innan inspelningen.

– Jag hade pratat med produktionen som sagt att jag skulle få all den hjälp jag behövde. Men jag känner att jag inte fick det. Sen gjorde de mycket för mig, men inte med den professionella biten. De var lugnande, men mer för stunden. Det var ingen långsiktig hjälp, säger han.

– Jag fick lite tid med psykolog. Det var den enda professionella hjälp jag fick.

1 av 3 | Foto: TV4
Christoffer Jenderborn i ”Biggest loser”.

TV4 säger att man tar deltagarnas psykiska hälsa på största allvar.

”Deltagarnas välmående är det absolut viktigaste för oss på TV4 och i ’Biggest Loser’ är produktionen ständigt närvarande och finns som ett stöd och en trygghet för våra medverkande, skriver Lotta Andersson, exekutiv producent för ”Biggest loser” i ett mejl till Nöjesbladet.

”Vi har även en psykolog kopplad till produktionen som träffar deltagarna innan inspelning och som kliver in när det behövs. Det pågick hela tiden en dialog med Christoffer och de andra deltagarna om hur de mådde under produktionen och den dialogen fortsätter även efter inspelningen är avslutad om det finns behov för det”.

Glad över sin medverkan

Christoffer och Viktor hamnade under strecket i söndagens program och röstades sedan ut av de andra deltagarna. Och när paret fick en andra chans i ”Biggest loser – revanschen” valde Christoffer att åka hem frivilligt.

Han ser tillbaka på inspelningsperioden med blandade känslor.

– Det är en känsla som inte går att beskriva. Det är panikartat. Det är något jag aldrig vill uppleva mer i mitt liv.

När Christoffer kom hem igen uppsökte han läkare och fick den hjälp han behövde. I dag mår han betydligt bättre. Och även om det var en tuff period i sitt liv är han ändå nöjd med att han ställde upp i programmet.

– Jag mår super. Mycket tack vare ”Biggest loser”. Mitt liv hade inte sett ut som det gör i dag utan det. Jag är glad att jag fick vara med, men jag är inte glad över resultatet.

”Biggest loser – starkare tillsammans” sänds måndagar och tisdagar på Sjuan klockan 21:00.
”Biggest loser – revanscher” sänds tisdagar på Sjuan klockan 22:00.

ARTIKELN HANDLAR OM