Fredrik Skavlan

Sia hade ryggen mot publiken hela intervjun

Av: 

Petter J Larsson

TV

Världsartisten: ”Jag vill bara inte bli känd”

Världsartisten Sia gästar Skavlan i kväll.

Men ”Chandelier”-sångerskan vänder publiken ryggen – under hela intervjun.

– Jag vill bara inte bli känd, säger hon.

Australiensiska Sia, 38, har gjort en av årets största hits. Men ”Chandelier”-sångerskan ser kändisskapet som en nackdel – och vänder ryggen mot tv-tittarna när hon gästar kvällens Skavlan.

– Det här känns så sjukt och konstigt att det är fantastiskt. Jag kan inte ens förstå att ni ­låter mig göra detta, skrattar hon i studion.

Hon har skrivit låtar till ­artister som Rihanna, Beyoncé och David Guetta. Men när hon insåg att hon själv gjort en monsterhit bestämde hon sig för att börja dölja sitt ­ansikte.

– Kändisskapet är bara inte för mig, säger hon.

– Det är en konstig känsla, som att vara jagad. Man har paparazzi efter sig och plötsligt kan man inte göra normala saker.

”Det är hon som väljer”

Sia har bara gjort tre tv-­intervjuer som anonym. Och det är programledaren Fredrik Skavlans, 48, första erfarenhet av att intervjua en nacke.

– Vi hade många diskussioner i redaktioner om vad vi skulle göra med det här, säger han.

– Vi tänkte att man kanske skulle intervjua henne med någon mask, eller som vanligt, fast filma henne bakifrån. Men så kom vi fram till att det var hon som måste vända sig bort, eftersom det är hon som väljer att vara så.

Jämför med The Knife

Han jämför henne med ­andra anonyma artister som Kiss, Slipknot och The ­Knife och tycker att Sia är unik. Hon skrattar och är glad och för­söker inte vara mystisk och mörk som de andra, menar han.

– Hon verkade väldigt nöjd, berättar Skavlan, och tillägger:

– Hennes man kom fram till mig och sa att det här var den bästa intervjun med Sia han någonsin sett. Sett och sett, sa jag.

ANNONS

Inredning från Ellos - upp till 40% rabatt på varor från Ellos Home och många fler

Extern länk från Ellos

Köp här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Fredrik Skavlan

”Sia” Sia Furler

Skavlan