Fredrik Reinfeldt första gäst hos David Hellenius

TV

Föredetta statsministern först ut i ”Hellenius hörna”

1 av 3 | Foto: Fredrik Reinfeldt.

"Hellenius hörna" är tillbaka tidigt i år.

I första avsnittet reder David Hellenius ut vad Fredrik Reinfeldt har haft för sig på sistone.

Foto: David Hellenius.

I höstas trumfade TV4:s "Hellenius hörna" med en kunglighet bland gästerna: Prins Carl Philip. När programmet för första gången sänds också på våren, med start den 1 april, är före detta statsministern Fredrik Reinfeldt först ut.

– Jag tror att alla är nyfikna på hur det är med kärleken, vad han gör nu och vad han gjorde dagen efter, när han vaknade upp och plötsligt inte var statsminister längre. Det känns väldigt spännande. Man vill ju göra det som ingen annan gör, säger David Hellenius.

Krävdes övertalning

Fredrik Reinfeldt har gästat tidigare, 2010, men det krävdes ändå lite övertalning innan han tackade ja. Precis som inför intervjun med prinsen planerade Hellenius programmet ihop med Reinfeldt. Han tror att gästerna vill berätta mer, att det blir bättre samtal, om det finns en tillit i grunden. Tanken är inte att "sätta dit" någon - det är inte ett sådant program, enligt David Hellenius.

– Nej, det ska vara underhållande. Jag tror att det är därför så många tittar.

Zlatan drömgästen

Programmets ökande tittarsiffror är anledningen till att "Hellenius hörna" i år sänds i två omgångar, på våren och hösten. David Hellenius är också upptagen med "Let's dance" och flera kommande filmer och humorserier, som han ännu inte kan avslöja något om. Under tiden trivs han i "Hellenius hörna", med både sin egen roll och med konceptet, där varje avsnitt gästas av en person – i vår även bland andra Mia Skäringer och Magnus Härenstam. Och han tror inte att programmet kommer att nötas ut i första taget. Han sitter gärna kvar i hörnan om 30 år.

– Jag hoppas att det håller länge. Så länge det finns människor som väcker intresse. Eller tills Zlatan kommer. Hoppas han gör det snart.

Matilda Källén/TT

ARTIKELN HANDLAR OM