”Britterna gör bäst kriminalserier”

TV

Läsarna positiva tilll den nya serien "Life on Mars" i Eftersnack

Foto: BBC
Vad är dröm och vad är verklighet? Kriminalaren Sam Tyler (John Simm) löser mordgåtor i omtalade brittiska serien "Life on Mars".

Britterna är bäst på att göra kriminalserier. Det tyckte 60 procent av läsarna. Den nya hyllade serien "Life on Mars" fick dessutom mer än godkänt i Eftersnack.

– Härligt skön och underfundig serie! skrev Anto.

54 procent av de röstande gav serien fyra eller fem plus. ”Tror att jag faktiskt kommer vika söndagkvällarna för Life on Mars framöver” skrev Anto .

Britterna har därmed lyckats igen. Enligt läsaromröstningen gör Storbritannien de överlägset bästa kriminalserierna. Två kom USA med 21 procent och trea Sverige (10 procent).

”Britterna och Danskarna en klass för sig. Just UK, har gjort väldigt mycket bra serier, som tex Walk the Dead, New Tricks (otroligt bra!!), Blue Murder, Murder City, Lynley, Frost osv osv. Ett annat land som står ut är Danmark. På 2000 talet har man lyckats producera en rad kanonproduktioner som Rejseholdet, Örnen och Edderkoppen” skrev kryddnisseman.

"Mordkommissionen bäst”

”Tycker att Danska Mordkommissionen är den bästa Kriminalserien. Varje avsnitt var lika bra vilket gjorde att man aldrig tröttnade på den utan ville bara se mer och mer om dessa personer. Homicide tycke jag också hade de kvaliteterna. Annars så tycker jag att Britterna är grymt duktiga på polisserier t.ex. Frost! Life on Mars verkar lovande och absolut något som jag kommer följa när jag har möjlighet. Gillar John Simm som skådis” skrev Magga.

”Britterna är ruskigt bra på att göra kriminalserier, och min absoluta favorit är Wire in the Blood. Vad den korkade översättningen till svenska är minns jag inte riktigt, men jag tror det är Mord i sinnet? CSI är ju också en given favorit med den kufiske och underbara Gil Grissom i spetsen! Om alla chefer vore som honom...” skrev Fay.

Vilket land gör bäst kriminalserier?

Sandra Wejbro