Ingemar Stenmark: Jag skäms

Publicerad:
Uppdaterad:

TV

Storfavoriten tycker det är orättvist att Alexander Hermansson åkte ut

1 av 6 | Foto: MAGNUS SANDBERG
”EN DIVISION LÄGRE” Ingmar Stenmark gick vidare i tävlingen trots att han fick lägst betyg av juryn. ”Det här var första gången jag kände att någon fick lämna på min bekostnad. Det var extremt känslomässigt på det sättet. Jag tyckte det kändes taskigt”, säger han.

Han fick lägst betyg av ­juryn - men räddades av tv-tittarna.

Nu skäms Ingemar Stenmark över att han får tävla vidare i ”Let’s dance”.

- Jag är i en division ­lägre än de andra, säger skidkungen.

I går tvingades barn­programledaren Alexander Hermansson, 23 lämna ”Let’s dance”. I stället dansar storfavoriten Ingemar Stenmark, 59 vidare ytterligare en vecka - tack vare ­tv-tittarnas röster. Orättvist, menar Stenmark själv.

- Jag skäms på ett sätt över att jag får vara kvar på Alex bekostnad. Dansmässigt är jag i en division lägre än de andra som är kvar. De andra är otroligt duktiga, säger han.

”Kändes taskigt”

Juryns ordförande Tony Irving har flera gånger gått till attack mot Stenmark, och hävdat att han borde lämnat tävlingen för länge sedan. Efter gårdagens program, där skidstjärnan fick lägst poäng av juryn, känner Ingemar för första gången samma sak.

- Det här var första gången jag kände att någon fick lämna på min bekostnad. Det var extremt känslomässigt på det sättet. Jag tyckte det kändes taskigt, säger han.

Trots obehagskänslorna över resultatet är han rörd över tv-tittarnas stöd.

- Man kan se det på två sätt, det är kluvna känslor. Jag är samtidigt stolt och tacksam över alla som har röstat på mig. Att folk röstar är ju ett tecken på popularitet. Men hade det varit en renodlad danstävling ­hade det inte känts något ­vidare bra.

”Har en vecka på sig”

Tony Irving är inte förvånad över Ingemar Stenmarks skamkänslor.

- Jag kan förstå att Ingemar säger så, för han har ­inte presterat bra i kväll. Men nu har han en vecka till på sig att visa svenska folket att de inte har slösat bort ­sina pengar genom att rösta på honom. För det är ­svenska folket som har ­räddat honom, säger han.

Och inför nästa vecka vill han ge Stenmark en hård uppmaning.

- Nu är det dags för ­honom att sluta tycka synd om sig själv och faktiskt ­visa svenska folket att han kan skärpa sig.

Publicerad: