Welcome to Sweden

”Welcome to Sweden” floppar i USA – ’efter sämre sändningstid’

Av: 

Matias Rankinen

Natalie Demirian

TV

Tappat två tredjedelar av tittarna: ”Fått bäst recensioner”

Premiären för ”Welcome to Swedens” andra säsong floppade i USA.

Jämfört med första säsongens premiär har nu hela två tredjedelar av tittarna försvunnit.

– Vi har en sämre sändningsdag nu, säger skaparen Greg Poehler till Nöjesbladet.

Nöjespublikationen Entertainment Weekly uttrycker att serien, som i USA sänds på det stora tv-bolaget NBC, ligger i rännstenen när de presenterar sommarens tittarsiffror. Samtidigt skriver Deadline att ”Welcome to Swedens” säsongspremiär hade 1,4 miljoner tittare och har därmed förlorat 67 procent av tittarna jämfört med den första säsongens premiär.

Siffrorna ser med andra ord rejält dystra ut för den svensk-amerikanska komediserien med Greg Poehler och Josephine Bornebusch i huvudrollerna.

Till Nöjesbladet säger skaparen Greg Poehler att siffrorna beror mycket på nya sändningstiden, söndagar klockan 20.00.

– Tidigare hade vi torsdagar klockan 21.00. Lördag- och söndagskvällar är de värsta tv-kvällarna i USA. Dessutom fick vi premiär mycket senare den här sommaren. Vi hoppas på att det blir bättre siffror nästa vecka.

Han jämför den nya sändningstiden med när TV4 flyttade serien från ”Let's dance” och fredagarna till onsdagar.

– Alla vet att man då får ta en stor smäll i tittarsiffrorna.

Möte med NBC

När Nöjesbladet når Poehler har han just suttit i ett långt telefonmöte med NBC, ett möte han inte kan avslöja alltför mycket om.

– Vi har hundra procent positiva recensioner ute. Det är de glada för och de försöker hitta publiken. De försöker de hitta en tid som funkar bra för oss, och då är söndagar troligtvis inte det bästa.

Tänker du att de kanske ställer in serien på NBC nu?

– Hade det varit en annan serie hade de troligtvis tänkt på att ställa in den, men NBC har sagt att serien är en av de som fått bäst recensioner under de senaste tio åren. Att ens få en andra säsong är så stort, jag tror att fem av deras senaste 30 serier har fått en andra säsong. Så vi är glada för varje minut vi har i rutan.

Bror till Amy Poehler

På sajten ShowBuzz Daily har man en teori om att NBC vill hålla sig väl med Hollywoodstjärnan Amy Poehler, Gregs syster, och att de därför inte ställer in serien. Något som Greg menar inte stämmer.

– I så fall hade ju alla syskon till kända personer fått en tv-show. Jag vet att anledningen till att NBC såg serien var på grund av hennes medverkande, men de gick inte med på att sända något förrän vi gjort alla avsnitt. Nu är vi kvar på grund av de fina recensionerna, det handlar inte om henne. Men folk får tro vad de vill. Vi hade en dålig första vecka, men jag tror inte det betyder att vi är döda än.

Blir det en säsong tre?

– Det vet jag inte. Under den senaste diskussionen ville alla det, men vi väntade på NBC eftersom de betalar en stor del av budgeten.

Om NBC säger nej blir det med största sannolikhet inte en ny säsong.

– För mig har det alltid varit en serie för båda länderna, så om de lägger ner är det nog över.

Hos både TV4 och produktionsbolaget Jarowskij har det inte gått att nå någon som jobbar med serien.

ANNONS

Shoppa kläder, skor & inredning hos Ellos – nu med upp till 50% rabatt i outlet.

Extern länk från Ellos

Shoppa här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

TV

/

Welcome to Sweden

ÄMNEN I ARTIKELN

Welcome to Sweden