Idol 2016

Adrian om juryns kritik: ”Dubbelmoral”

Av: 

Erik Åberg

TV

”Det är jättejobbigt”

Det var på håret att Adrian Jonasson fick lämna ”Idol”.

Men kritiken han fick av juryn håller han inte helt med om.

– Juryn kommer alltid ha lite dubbelmoral, säger han.

Under den tredje fredagsfinalen i ”Idol” framförde Adrian Jonasson, 16, Lisa Nilssons klassiker ”Himlen runt hörnet”. Uppträdandet imponerade inte tillräckligt på tittarna vilket resulterade i att han hängde löst.

Även juryn var besviken på Adrians prestation och kritiserade honom en del. Bland annat handlade kritiken om att han inte var sig själv.

Förra veckan föreslog juryn att han skulle hitta ett ”signature move”. Men när Adrian uppträdde under fredagen kändes det inte ”genomtänkt”.

– Juryn kommer alltid ha lite dubbelmoral. Det känns viktigt för mig att jag är mig själv, jag la inte på några tricks som det sa. Jag kommer aldrig lägga på något för att få acceptans, säger Adrian Jonasson.

Är det jobbigt att juryn ha sån dubbelmoral?

– Det är jättejobbigt. Man vet inte riktigt vad man ska ta upp och göra liksom.

Måste vara sig själv

Jurymedlemmarna Nikki Amini och Fredrik Kempe tycker inte kritiken är svårtolkad.

– Det blir tricks och fireworks. Han måste vara sig själv. Två sorters kritik måste man kunna ta med sig, säger Kempe och påpekar att de dansstegen Adrian gjorde under framträdandet var mer Micheal Jacksons än hans egna.

Det kom även lite beröm från jurybordet. Qunicy Jones III var nöjd med Adrian och tyckte att hans personlighet kom fram under låten. Men de lovorden är han ensam om.

– Quincy är väldigt snäll och han var ju också den som hittade Adrian i tävlingen. Så det kan hända att han känner lite mer för honom än vad vi andra gör, säger Fredrik Kempe.

”För snäll för vad?”

Men att vara snäll är enligt Qunicy det rätta vägen att få en artist att utvecklas.

– Jag säger så här, jag har jobbat med artister hela mitt liv och nästa alla har blivit artister på världsscenen. Levande eller död, de är de största artisterna i världen. För snäll för vad? Det funkar. Vill man få fram det bästa ur artister kan man ju inte såga dem hela tiden, säger Quincy Jones III.

Trots kritiken klarade sig Adrian Jonasson vidare till nästa vecka. Istället var det Feliks Parik som tvingades lämna tävlingen.

– De andra är väldigt erfarna. Jag är helt grön på scen, men jag är nöjd med dit jag kommit, säger han.

ANNONS

Muminmuggen Fiske finns nu till ett rabatterat pris hos Nordic Nest - köp den idag!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Publisert:

LÄS VIDARE

Så gick det sen för ”Idol”-deltagarna

ÄMNEN I ARTIKELN

Idol 2016

Idol

Quincy Jones III

Fredrik Kempe

Nikki Amini