Så här blir Hellenius nya TV4-program

TV

Talkshow och nostalgiprogram i ett

1 av 4 | Foto: David Hellenius.

Nöjesbladet kan nu avslöja att ett nytt program med David Hellenius har premiär i TV4 i höst.

Programmet blir ett ”listprogram” där tittarna själva hjälper till att bestämma delar av innehållet.

– Det blir en kombination av en talkshow och ett nostalgiprogram med mycket arkivklipp, säger David Hellenius.

”Sveriges bästa”.

Det är namnet på TV4:s nya satsning med David Hellenius, 42, som har premiär i höst.

Programmet, som TV4 beskriver som ett ”listprogram”, kommer att ha fyra avsnitt med olika teman. Ett om idrott, ett om film, ett om artister och ett om komiker.

– Idén grundar sig i att vi vill utse Sveriges bästa film eller kanske Sveriges bästa sportögonblick, för att sedan kunna bjuda in relevanta gäster i själva programmet. Tycker folk att ”Foppas” straff mot Kanada 1994 är det bästa ögonblicket så vore det ju kul att ha med honom som gäst till exempel, säger David Hellenius.

Tittarna bestämmer

Redan i vår kommer TV4 att ta fram 30 punkter per tema för att sedan lägga ut dessa på Facebook och på programmets hemsida. Sen kan tittarna välja ut sina favoritögonblick, artister, komiker och filmer, och de 10 som fått flest röster presenteras i programmet i höst tillsammans med, för programmet, relevanta gäster.

– Om man vill kan man givetvis komma med egna förslag också. Programmet blir som en ursäkt för att få titta tillbaka i tiden, det gillar vi, säger David Hellenius.

Aktuell med fyra olika program

David Hellenius kommer att synas mycket i tv-rutan i år. Först i underhållningsprogrammet Let's Dance. Senare i humorserien "Finaste familjen", följt av både ”Sveriges bästa” och talkshowen ”Hellenius hörna”.

Hur mycket orkar du jobba egentligen?

– Äh, egentligen är det inte så jäkla mycket. Det låter kanske så men vi som jobbar med tv sliter inte så mycket som man tror. Förutom de på ”Nyhetsmorgon”, de verkar ha det rätt tufft, säger David Hellenius.

ARTIKELN HANDLAR OM

TV4