Eric Gadd klar för ”Allsång på Skansen”

TV

Var med i programmet 2006: ”Det är ett kärt minne”

1 av 2 | Foto: Eric Gadd uppträder på tisdagens ”Allsång på Skansen”.

Skansen tror på Gadd.

Nöjesbladet kan avslöja att ”Do you believe in me”-artisten kommer att uppträda i SVT:s ”Allsång på Skansen” på tisdag.

– Det är lite hektiskt, säger han.

Martin Stenmarck, Systerpolskan, Léon, Ola Aurell... och nu Eric Gadd.

SVT:s uppställning i tisdagens (2/8) ”Allsång på Skansen” börjar hitta sin form. 

– Det är jättekul. Det är lite hektiskt i och för sig eftersom jag är ute på en fullspäckad sommarturné, men så dök det här upp mitt i. Jag bestämde mig för att spela tre gig, sedan åka upp och repetera snabbt, säger Eric Gadd.

Han kommer att göra ett medley av sina gamla hitlåtar, ”Do you believe in me”, ”The right way” och ”My personality”. Gadd uppträder också med allsången ”Änglamark”. Förra gången som han medverkade i SVT:s succéprogram var 2006.

– För mig är det viktigt att det finns ett vemod och allvar i musiken, och ”Änglamark” tycker jag är väldigt fin. Vi får se vad jag kan göra med den. Jag tycker att det är svårt att framföra musik som jag inte tycker om, säger han.

Fyller snart 51

Gadd berättar att han numera gärna uppträder med andras musik. Och han är positivt inställd till en framtida medverkan i ”Så mycket bättre”, men poängterar att det inte har förts några diskussioner.

– Det skulle vara trevligt, säger han.

Under söndagen, alltså den 31 juli, fyller han 51 år.

– När jag fyllde 50 hade jag tankar kring tidsperspektivet. För att man har minnen från igår och minnen från 30 år tillbaka som känns lika starka och levande som det som hände igår. Det ledde till nostalgikänslor, säger han.

Gadd menar att när han inledde sin musikaliska bana så hade han en stor spontanitet och lekfullhet i uttrycket. När det efter några år började gå väldigt bra hamnade han i en fas då han var självmedveten som artist.

– Det blev en prestationsinriktad tillvaro som jag hade. Nu är jag tillbaka i spontaniteten och lekfullheten. Det fanns en tid när musiken handlade om prestation. Och det var också då det gick som bäst. Lustigt nog. Det är klart att det gick som bäst 1997 när min skiva ”The right way” sålde 180 000 exemplar, säger han.

Hur ofta tittar du på ”Allsång på Skansen”?

– Jag kollar då och då. Särskilt om det är någon artist jag vill kolla in. Men det är nästan som att man jobbar när man ser det, man undrar "hur gör Orup det här?". Jag hade skitkul när jag gjorde Skansen 2008. Det är också ett kärt minne, säger Gadd.

ARTIKELN HANDLAR OM