Let’s Dance 2017

TV4:s press på deltagarna i ”Let’s dance”

Har hårdtränat för att dansa tre danser på två dagar

avAndreas Hansson

1 av 2 | Foto: Jimmy Wixtröm
Anders Öfvergård.

TV4 bjuder tittarna på extra ”Let’s dance” i påsk.

Men det ökar pressen på deltagarna – som tvingats träna ännu hårdare.

– Det har varit lite rörigt i skallen, säger Stina Wollter.

Deltagarna var, som de flesta andra, skakade efter terrordådet i centrala Stockholm förra veckan. Då ställdes direktsändningen in.

Sedan var det bara att snöra på sig dansskorna igen – under påskhelgen har TV4 pressat sina deltagare med dubbla tävlingar, under torsdagen och fredagen, och totalt sett tre danser. Bland annat de känslomässiga danserna de alla gjorde för sina mest älskade anhöriga i går.

– Det har varit känsligt hela veckan, det är klart att det blir rörigt. Vi har gråtit ihop. Min största oro var att jag inte ens skulle kunna börja, jag gjorde allt jag kunde för att försöka koppla bort allt. Hade jag tittat på inslaget som visades innan hade jag inte kunnat ta ett steg, sa Anders Öfvergård efter gårdagens dans.

”Rörigt i skallen”

Fler deltagare har känt av pressen.

– Det blev mycket förra veckan med det som hände, så kommer vi tillbaka och laddat för flera danser. Jag är helt slut nu, sa Anja Pärson efter gårdagens urladdning på dansgolvet.

– Sedan hade man fredagsdanserna i huvudet också. Det sätter högre krav på alla oss, säger hennes danspartner Calle Sterner.

– Det har varit en jättemärklig vecka på många sätt och vis och att parallellt jobba med de nya danserna samtidigt som vi skulle fräscha upp den här har gjort det lite rörigt i skallen, säger Stina Wollter.

Räddades av tittarna

Stina hamnade sist när juryn rankade deltagarnas insatser under gårdagen, men räddades av tittarna.

– Jag får dansa vidare, det är skitkul. Vi har ju övat in två danser till, så de vill jag ju gärna göra, säger Stina Wollter.

Nöjesbladet har sökt programmets exekutiva producent Anika Beclijevski för en kommentar men utan framgång.

Under programmet påpekade dock programledarna Tilde de Paula Eby och David Hellenius det hårda träningsschemat upprepade gånger.

– Det blir supertufft för våra dansare vi får se senare vilka som klarar den här utmaningen. Det blir också första gången våra deltagare får dansa två danser under en och samma kväll, sa Tilde vid programmets start.
– Tufft, sa David.

Men Tony Irving menar att tempot är precis som det ska.

– En bra proffsdansare ska klara det, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM