Lika fånigt som sist – och en garanterad hit

”Emily in Paris” är tillbaka på Netflix

”Emily in Paris”.
”Emily in Paris”.

TV-RECENSION En av förra årets mest utskällda, tillika mest sedda, serier är tillbaka. Pass på för klichéer, klädbyten och vyer över Paris på längden och tvären.

Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Emily in Paris

Netflix

Säsong 2

Av Darren Star, med bl a Lily Collins, Philippine Leroy-Beaulieu, Ashley Park, Lucas Bravo, Samuel Arnold, Bruno Gouery, Camille Razat, Kate Walsh, Lucien Laviscount.


ROMANTISK KOMEDI ”Emily in Paris”, med Lily Collins som ett amerikanskt sociala medier-under som har skickats till Paris för att jobba på en reklambyrå, var en av förra årets mest utskällda serier.

Både fransmän och andra blev provocerade, först av de ideliga klichéerna kring den franska huvudstaden och dess invånare, och av Emily Coopers aningslösa amerikanskhet – och sedan av oväntade nomineringar till tunga priser som andra serier nog hade gjort sig mer förtjänta av.

Men – ”Emily in Paris” var även av förra årets mest sedda serier. Så hur mycket har Darren Star ändrat på ett uppenbarligen vinnande koncept, för den goda smakens skull?

Nå, inte mycket. 

Emily tvingas visserligen ta språklektioner för att förbättra sin fortfarande patetiska franska. Och den brittiske bankkillen Alfie (Lucien Laviscount) – som dyker upp i Emilys liv och trasslar till hennes kärleksliv ytterligare just som hon försöker reda ut förra säsongens kärlekstrassel – påtalar, som för att kompensera allt champagnedimmigt romantiserade, att Paris i själva verket är ganska mycket av en skitstad.

Men på det stora hela är det här fortfarande bubblig eskapism. En popsång i tv-serieformat, om en coronafri fantasivärld där Emily struttar runt i den ena iögonfallande men orimliga outfiten efter den andra, mot en fondvägg av Eiffeltornet-bilder.

Men, visst är det en popsång med en effektiv refräng, och en tydlig och avväpnande insikt i sin egen fånighet. ”Emily in Paris” i princip blinkar till sina kritiker.

Och därför blir det smått meningslöst att påpeka att manuset aldrig väjer för det uppenbara, att handlingen är flortunn, att hjältinnan har ett oerhört smalt register. Att det framför allt är birollsspelarna – Philippine Leroy-Beaulieu, Samuel Arnold, Bruno Gouery och i den här säsongen också Kate Walsh, som nu gör entré på riktigt som Emilys höggravida och vulgäramerikanska chef – som står för underhållningen.

En garanterad hit är det ändå.


Säsong två av ”Emily in Paris” har premiär på Netflix den 22 december.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publisert:

LÄS VIDARE