Åtta pinfärska tv-serier att börja året med

Nytt och hett på streamingtjänsterna i januari

CBS/Sony Pictures Television/ABC.
CBS/Sony Pictures Television/ABC.

Nytt år, nya serier!

Här är några som lovar en bra början på tv-året 2022.

”1883”.
”1883”.

1883


Taylor Sheridan ger oss nu en prequel till populära ”Yellowstone”. ”1883” utspelar sig, som titeln skvallrar om, i gamla västern, och följer en tidigare generation av familjen Dutton på deras resa från Texas till Montana, där de ska komma att lägga grunden till det som senare blir Yellowstone Ranch. Med Sam Elliott, Tim McGraw och Faith Hill, bland andra.

Paramount+, 10 januari


”Peacemaker”.
”Peacemaker”.

Peacemaker


En spinoff från James Gunns DC extended universe-film ”The Suicide Squad” från förra året, med fokus på John Cenas karaktär Christopher Smith/Peacemaker. Gunn själv har skapat serien, och på rollistan finns även Robert Patrick som Peacemakers elake pappa, och ”Orange is the new black”-stjärnan Danielle Brooks.

HBO Max, 13 januari


”The north water”.
”The north water”.

The north water 


En brutal och mäktig miniserie efter Ian McGuires roman med samma namn, som utspelar sig på 1800-talet och handlar om valjakt, våld, ondska och kamp för överlevnad i arktisk kyla. Med Colin Farrell, Jack O’Connell, Stephen Graham och Peter Mullan.

SVT, 14 januari


”En brittisk skandal”.
”En brittisk skandal”.

En brittisk skandal 


En fristående uppföljare till 2018 års ”En engelsk skandal”, med Hugh Grant och Ben Whishaw. I ”En brittisk skandal” spelar ”The crown”-stjärnan Claire Foy hertiginnan Margaret Campbell, som på 60-talet, under den skandalomsusade skilsmässan från maken Ian Campbell (Paul Bettany), bland annat anklagades för att ha varit otrogen med 88 olika män.

SVT, 15 januari


”Queens”.
”Queens”.

Queens


Ett musikaldrama med bland andra Eve och Brandy, om hur fyra kvinnor runt 40 försöker skaka liv i sin gamla hiphopgrupp Nasty Bitches, som var stor på 90-talet. (Och vars medlemmar hade scennamnen ”Professor Sex”, ”Xplicit Lyrics”, ”Da Thrill” och ”Butter Pecan”.)

Disney+, 19 januari


”The gilded age”.
”The gilded age”.

The gilded age 


Det har varit på gång i åratal och nu är det snart här, ”Downton Abbey”-skaparen Julien Fellowes amerikanska kostymdrama ”The gilded age”. Skådeplatsen är New York under ”den förgyllda åldern”, där gamla pengar krockar med nya, och i rollerna ser vi bland andra Christine Baranski, Cynthia Nixon och Carrie Coon.

HBO Max, 25 januari


”Chosen”.
”Chosen”.

Chosen 


En ny dansk Netflix-serie. ”The rain”-skaparna Christian Potalivos och Jannik Tai Mosholts ”Chosen” beskrivs som en coming of age-berättelse i sci-fi-världen. Om en 17-årig tjej (Malaika Berenth Mosendane) vars värld vänds upp och ner när hon upptäcker en hemsk sanning om sin sömniga småstad.

Netflix, 27 januari


”The afterparty”.
”The afterparty”.

The afterparty


Kanske något för oss som älskade ”Only murders in the building”. Tiffany Haddish, Ilana Glazer och Dave Franco är några av skådespelarna i ”The afterparty”, som blandar mordmysterium med komedi. En man mördas på en high school-återförenings efterfest – men vad var det egentligen som hände? Samtliga festdeltagare har olika perspektiv på saken…

Apple TV+, 28 januari


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publisert:

LÄS VIDARE