”Allt blev bara skit”

Publicerad:
Uppdaterad:

TV

”Biggest loser”-favoriten Spogge om mobbningen, slagsmålen och sin ADHD

1 av 2

Han hade IG i skolan, blev mobbad och slogs.

Nu berättar ”Spogge”, tittarnas favorit i ”Biggest loser” om sitt osynliga handikapp som har förföljt honom.

– Jag har ADHD och fick inte den hjälp jag behövde, säger TV4- profilen.

Mattias ”Spogge” Spogardh, 24, har en tuff resa framför sig i ”Biggest loser”. Han gick in som den tyngste deltagaren med sina 204 kilo. Men Spogardh är van att kämpa.

Hela hans liv har varit en kamp, speciellt skolgången där han blev mobbad.

– Jag var ganska bråkig, hamnade ofta i slagsmål, hade koncentrationssvårigheter på lektionerna och var ett problembarn. I trean gjorde jag en massa tester och fick diagnosen ADHD. Men trots det fick jag inte den hjälp jag behövde och jag hamnade i en massa situationer där det bara blev skit, säger Spogardh.

Hälften IG

Han fick byta skola, men klarade ändå undervisningen dåligt. Han gick ut barn- och fritidslinjen på gymnasiet med hälften icke godkända betyg.

– Jag har hållit på och strulat sedan dess och fick medicinen Concerta först för ett år sedan märker jag att jag kan behålla koncentrationen mycket bättre. Men hade jag fått mer uppbackning från skolan hade jag förhoppningsvis lyckats bättre, säger han.

Sedan två år är Mattias Spogardh arbetssökande och bor hemma hos sina föräldrar. Tv-programmet, som spelades in i somras, har dock påverkat honom positivt och i dag blickar han bara framåt.

Har kommit tillbaka

– Allting har varit galet bra. Jag känner att jag har fått ork och energi att ta tag i andra saker nu när jag inte behöver fokusera på vikten. Jag har misslyckats med så mycket saker, men nu har jag fått så mycket hjälp. Jag har brutit ihop och kommit tillbaka i

”Biggest loser”. Det känns som om man har gett sig själv nya förutsättningar.

I framtiden hoppas Mattias Spogardh få jobba med människor.

– Jag brinner för det. Sedan spelar det ingen roll om det är små eller gamla människor. Jag har så mycket att ge.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN