– Jag hade aldrig gjort som Leno

TV

O’Brien talar ut om bråket med rivalen

Foto: i konflikt Jay Leno (lilla bilden) lämnade över rollen som värd för ”The tonight show” till Conan O’Brien, som senare blev tvungen att ge tillbaka jobbet till sin föregångare.

LONDON. Conan O’Brien fick sparken från NBC till förmån för Jay Leno.

Nu talar han ut om bråket i en tv-intervju.

– Om rollerna var ombytta hade inte jag gjort samma sak.

Conan O’Brien fick i januari sparken från ”The tonight show” på grund av dåliga tittarsiffror. Jobbet gick istället till Jay Leno, som O’Brien i sin tur hade ersatt bara några månader innan.

Fick ett val

I en öppenhjärtig intervju med tv-programmet ”60 minutes” säger han att han inte skulle ha gjort som Jay Leno i en liknande situation.

– Om jag offentligt lämnat över ”The tonight show” till några andra och önskat dem lycka till, hade jag inte gått tillbaka sex månader senare, säger han.

Conan O’Brien fick valet att stanna kvar på NBC och få en senare sändningstid. Om han istället frivilligt valde att lämna kanalen skulle han få 45 miljoner dollar. Han valde det senare.

”Kommer bli giftig”

Ett villkor för att få pengarna var att han inte fick vara ”alltför hård” mot NBC eller Jay Leno i intervjuer. Under intervjun med ”60 minutes” som sändes igår berättar Conan O’Brien att han inte såg någon framtid för sig själv på NBC.

– Jag tror att den här relationen kommer bli giftig och kanske behöver vi bara gå skilda vägar, resonerade han då.