Stor humor med Johan Petersson, urtjusig sci-fi på Netflix – och skaplig politisk satir på svenska

Uppdaterad 2018-04-13 | Publicerad 2018-03-15


VECKANS STREAMINGTIPS ”Helt perfekt”, ”Annihilation” och ”Svenska nyheter”.


Helt perfekt


Du har väl inte missat Kanal 5:s "Helt perfekt"? En serie som är baserad på en norsk förlaga, men också kan beskrivas som den perfekta svenska motsvarigheten till Larry Davids cringe-komedi "Curb your enthusiasm". Johan Petersson spelar någon sorts variant av sig själv – en välbärgad och ängslig man i sina bästa år, som tillsammans med sambon Eva (Röse) strävar efter det perfekta livet, men hela tiden krånglar till det för sig och hamnar i obekväma situationer. Med roliga gästinhopp från diverse kända ansikten.


DplayAnnihilation


"Ex machina"-regissören Alex Garlands nya film går, på grund av en fnurra på tråden med filmbolaget Paramount Pictures, inte upp på bio i större delen av världen. Därav premiären direkt på Netflix. Och släng er över den, är mitt tips. Tuva Novotny spelar mot suveräna Natalie Portman och Jennifer Jason Leigh, i en både riktigt otäck och underskön blandning av fundersam, existentiell sci-fi, chockerande kroppsskräck och överlevnadsthriller. Om hur fem kvinnor som alla har någon sorts dödslängtan ger sig in i ett område ockuperat av... ja, något.


NetflixSvenska nyheter


Det är naturligtvis svårt för SVT att göra ett nyhetssatirprogram inför höstens val. Dels för att deras manusresurser är småsmulor jämfört med de uppenbara amerikanska förebildernas, dels för att de kommer att bli tvungna att fördela smockorna jämlikt åt de olika hållen. Ett utgångsläge som aldrig kan borga för udd. Men "Svenska nyheter", med en ihärdig Jesper Rönndahl vid det obligatoriska skrivbordet, började faktiskt inte alls så dåligt, under omständigheterna. Värt att hålla ögonen på.


SVT Play


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


ANNONS