Får veta värdet – då trillar tårarna

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-27

GLÄDJECHOCK ”Antikrundan”-gästen blir så chockad att tårarna trillar när hon får höra summan i kvällens program.

Här brister den unga "Antikrundan"-gästen ut i gråt.

Hennes loppistavla visade sig vara värd guldsummor.

– Det här blev en värdering som toppar allt jag har sett under ”Antikrundan”, säger SVT-producenten Pernilla Månsson Colt.

Tavlan köptes på loppmarknad – för 150 kronor.

I somras kunde Nöjesbladet berätta om det unika ”Antikrundan”-inslaget från Steninge då en ung tjej rörde en hel produktion till tårar. Hennes gamla loppistavla, köpt för 150 kronor, visade sig vara värd en förmögenhet.

Tavlan är målad av ryska konstnärinnan Lydia Dmitrievskaya och tidigare tavlor hon målat har värderats till allt från 30 000 till 800 000 kronor.

– Höll på att gå upp i taket när jag såg den. Jag tror att det handlar om någonstans kring 200 000 kronor, säger experten Claes Moser i ”Antikrundan”

”Toppar allt jag sett”

– Det här fyndet var exceptionellt och hela hennes historia var fantastisk, för henne betydde de här pengarna nästan skillnaden på liv och död. Jag börjar fortfarande gråta när jag pratar om det. Det här blev en värdering som toppar allt jag har sett under ”Antikrundan”, sa producenten Pernilla Månsson Colt till Aftonbladet.

Den unga tjejen vill inte ställa upp på en intervju och berätta sin historia, men bilderna i programmet visar hennes starka reaktion efter värderingen. När tårarna kommer måste experten Claes Moser fråga hur hon mår.

– Hon grät mycket själv och alla som stod runt omkring och lyssnade grät också, det var väldigt känsloladdat, speciellt sedan de uppfattat den här tavlan som ett skräpföremål, sa han till Nöjesbladet.

”Är du tokig?”

I programmet berättar den unga tjejen i inslaget om sin brors reaktion på att hon tog med tavlan till den stora produktionen.

– Min bror sa: ”Är du tokig, ska du ta med dig skittavlan?”

Efter värderingen ringde hon upp honom.

– Din jävla tönt. Vet du hur mycket den är värd?

SVT 1 I kväll 20.00 ”Antikrundan”

ANNONS