–Nu verkar de ha det ganska bra

TV

Gry Forssell om att leda en tv-show där deltagarna kollapsar

1 av 3 | Foto: "VUXNA MÄNNISKOR" Gry Forssell har inga problem med att leda ”Big brother” vårens stora skandalprogram med deltagare som kollapsat under inspelningen. ”De som är inne i huset just nu vet exakt vad de gett sig in på”, säger hon.

Hon leder skandal-tv:s urmoder – ”Big brother”.

Men Gry Forssell skulle aldrig leda ett program med barn i.

– Jag kan till och med tycka att ”Ensam mamma söker” är tveksamt.

Gry Forssell, 38, hade egentligen redan fullt upp.

Morgonradio tillsammans med Adam Alsing, 42, i ”Äntligen morgon” varje vardag och så programledare för ”Körslaget” i TV4 på lördagar – ett schema som skulle ta knäcken på de flesta.

Trots det tackade hon ja till att leda ”Big brother” i TV11.

– Jag funderade i några veckor tror jag. Jag tänkte väl på om jag skulle hinna, orka och om jag ville. Och så bestämde jag att det gjorde jag. I ”Big brother” hinner man prata till punkt och ställa frågor och där har man möjlighet till ett annat tilltal som programledare, säger hon.

Och Gry Forssell andas, äter och lever verkligen ”Big brother”. Hon vet det mesta om deltagarna.

Bakis efter spritfest

– Jag har bara träffat dem en minut i studion innan vi skickade in dem i huset, man det känns som om jag känner dem så himla väl. Det var ju världens hångelparty i natt, och i dag var de ju bakis som tusan, de fick ju pizza och sprit i går. Jag tycker att Sara och Martin skött den här hångelincidenten så himla fint ändå. De är så fina och jag hoppas att de blir ihop, säger hon om livet i ”Big brother”-huset just nu.

Enligt henne vet deltagarna vad programmet går ut på.

– Det som känns schyst är att programmet gick första gången 2000, för elva år sen. Så de som är inne i huset just nu vet exakt vad de gett sig in på. Första säsongen kan man kanske tycka att man utnyttjade dem eller att det var cyniskt. Eller att de inte visste vad de gav sig in på, men nu vet de precis, säger hon.

Samtidigt är hon ledsen för de psykiska kollapser som drabbat programmet.

– Det är förstås inte bra, man vill ju så klart att det ska vara populärt, roligt och att det ska vara karaktärer, men de ska ju inte må

dåligt och hamna på psykakuten, det är klart att det är fel. Det är det ingen som vill. Det är jättetråkigt, säger hon.

Var har det gått fel då?

– Det vet jag inte, jag tror att det är jättesvårt att förutse. Men nu tycker jag att de verkar ha det ganska bra där inne.

”Vuxna har fri vilja”

För henne är det viktigt att det handlar om vuxna – själv menar hon att hon till exempel aldrig skulle leda program där barn är med.

– Det är vuxna människor som gör det av fri vilja. Jag själv skulle inte vilja vara inblandad i realityprogram med barn. Du vet supernanny-program eller ”Ensam mamma söker” tycker jag är tveksamt. Barn vet inte vad de gör, vuxna som utsätter barn för det, det är tveksamt, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM