Schemamissen skapade panik

TV

Dramat som tittarna missade

Foto: ANDERS DEROS
Janne Bylund blev svettig när ”Loket” och Lasse Kronér började tävla i vem som kunde öppna luckor långsammast.

GÖTEBORG. Bingolottosändningen gick över tiden och producenterna fick i panik ringa till ledningscentralen på TV4 och tigga tid från Nyheterna.

– Då satt ”Loket” och Lasse Kronér i soffan och slog vad om vem som kunde öppna luckorna långsammast, säger Jan Bylund.

Bingolottos direktsända jubileumsprogram var hela tiden en kamp mot klockan. Redan vid den första reklampausen låg de efter i schemat.

”Slappna av”

I slutminuterna var det kaos. Jan Bylund fick olika order om det fanns tid att lotta ut en bil eller inte, och till slut stod han och pratade in i kameran trots att sändningen var avslutad.

– Det var Rickard Olsson som kom fram och lade armen på min axel. ”Grabben, du kan slappna av nu. Du är ute ur sändning för över en minut sen”, säger han och skrattar.

Då hade producenterna tvingats ringa till ledningscentralen i Stockholm och be dem skjuta på TV4-nyheterna.

– Alltså, jag kan ju inte tv tillräckligt. Så när de sa att vi var tre minuter sena så fattade jag inte. Om man är tre minuter sen att hämta ungarna på dagis så är det ju lugnt. Men i tv är tre minuter en hel evighet.

Panik i ögonen

När det gick upp för gänget i programledarsoffan hur panikartat det var ville Lasse Kronér slå vad med Leif ”Loket” Olsson om vem som kunde öppna luckorna långsammast.

– Haha, jag såg ögonen på Bylund. De stod rakt ut när jag började snacka om vadslagning. ”Nej för i helvete”, sa han bara. Så vi fick lägga ner det, säger Kronér.