– Att vara elak får aldrig bli ett självändamål

Av: Martin Söderström

Publicerad:
Uppdaterad:

TV

Nya "Idol"-juryn om sitt uppdrag

Anders Bagge, Laila Bagge och Andreas Carlsson.
Foto: LOTTE FERNVALL.
Anders Bagge, Laila Bagge och Andreas Carlsson.

De har en tung mantel att axla.

Men den nya ”Idol”-juryn tar avstamp i sina föregångare – och gör sedan något helt annat.

– För mig är det viktigt att inte vara taskig i onödan, säger Anders Bagge till aftonbladet.se.

I kväll fick tv-tittarna för första gången stifta närmare bekantskap med de tre nya profilerna som utgör årets ”Idol”-jury. Ett uppdrag som Anders Bagge, Laila Bagge och Andreas Carlsson alla varit en smula nervösa inför.

– Det har absolut varit nervöst. Den gamla juryn hann bli så etablerad och nästan stjärnor på sitt eget sätt. På så vis slår vi lite i underläge. Det är stora skor att fylla, säger Laila Bagge till aftonbladet.se.

En ny sorts jury

Som tittarna själva kunde se i premiäravsnittet är det en ny sorts jury som sållar bland stjärnkandidaterna. I stället för att gå ut hårt och sätta ett elakt avtryck har de tre nya ansiktena valt en annan väg.

– Att vara elak får aldrig bli ett självändamål. För mig är det viktigt att det finns ett mått av coachning i vårt arbete. Att vi kan säga ”du borde tänka på det här” istället för att ta fram storsågen bara för sakens skull. Det finns ingen poäng med det, säger Anders Bagge.

Andreas Carlsson håller med.

– Att klanka på folk för att skapa lyteskomik är inget jag eftersträvar, så vill jag inte att det blir. Vårt jobb är att hjälpa till att hitta den artist som är bäst just nu och som förhoppningsvis kan fortsätta att finslipa sin talang under en längre tid, säger han.

Nu har svenska folket sett er debut som jury. Och från och med nu kommer ni att granskas under lupp av miljontals tv-tittare. Vet ni vad ni gett er in i?

– När jag fick frågan från TV4 om att medverka i programmet så bad jag att få lite betänketid, säger Laila Bagge.

Hon fortsätter:

– Jag frågade min son, som är 5 år, vad han skulle tycka om hans mamma tog ett jobb som kanske skulle innebära att folk sa elaka saker om mamma. Då sa han: ”Det gör ingenting – jag älskar ju dig, mamma”. Då kände jag att ”nu jäklar, nu kör vi!”.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN