”Så kommer jag att minnas Idol 2008”

avMartin Söderström

TV

Nöjesbladets Martin Söderström listar de mest minnesvärda "Idol"-stunderna

1 av 4 | Foto: JIMMY WIXTRÖM / OLA AXMAN / TV4.
Lars Eriksson, Katrin Zytomierska och Anna Bergendahl har stått för några av de mest minnesvärda stunderna i årets "Idol"-

Musikaliskt den svagaste säsongen.

Men årets ”Idol” har ändå bjudit på minnesvärda ögonblick.

Här är det jag kommer att komma ihåg från ”Idol 2008” – både toppar och bottnar.

• Lars-cirkusen

Hans buskisframträdanden drev med hela ”Idol”-konceptet. Och ute i stugorna blev han ömsom hyllad, ömsom hatad. Lars Eriksson var kanske den första i ”Idols” historia som satte sig på tvären, vägrade spela med och till fullo utnyttjade programmet för sina egna syften – precis som programmet självt alltid utnyttjat sina deltagare till max.

• Annas audition

Anna Bergendahl levde kanske aldrig upp till sin vansinnigt starka audition under själva programmet. Men hennes knäckande, fullkomligt nakna och avskalade version av ”Have a heart” – med den efterföljande gråten– var nog för att få mig att snyfta lika rörda som imponerade tårar.

• Johan Palm-hysterin

Flickor skrek. Flickor svimmade. Flickor fick bäras ut på bår. När Johan Palm slutligen röstats ut ur programmet uppstod rena kravallscenerna. ”Idol”-studion ute i Frihamnen gick från att vara en tv-produktion till att vara ställföreträdande kriscentrum. Och mitt i alltihopa stod en mager pojke från östgötaslätten och kliade sig förvirrat i huvudet.

• Katrin-gate

Hon hånade artisterna både i sin blogg och i rutan, hamnade i luven på Marcus Birro och tvingades ta time-out från ”Idol”. Efter stor självrannsakan från TV4 fick Katrin Zytomierska slutligen komma tillbaka och leda ”Idol eftersnack”.

Resultatet: höstens mest osmidigt skötta tv-skandal.

• Desmond Child-debaclet

TV4 kallade temat för ”rock”. I själva verket hade rockkvällen kapats av en obehaglig amerikansk producent med storhetsvansinne. Desmond Child är onekligen framgångsrik, men i rutan visade karln att hans ego vuxit i takt med bankkontot. Den enda som vägrade att ställa upp på de ändrade premisserna var Lars Eriksson som sjöng en Nirvana-låt istället – och röstades ut.

Håller du med? Tycker du annorlunda? Vad kommer du själv att minnas från årets "Idol"?

Kommentera och diskutera här intill.

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol