”Biggest loser”-deltagaren skickas hem – efter grova regelbrottet

avMathilde Albinsson

TV

Michael Sjögren blev påkommen med, enligt TV4, otillåtna tabletter i bagaget.

Som en konsekvens av det tvingades han lämna ”Biggest loser – starkare tillsammans”.

– Jag blev chockad, ledsen och besviken, säger Michael Sjögren när Nöjesbladet når honom på telefon.

Michael Sjögren, 50, anklagades för att göra sig skyldig till ett regelbrott i det avsnitt av ”Biggest loser – starkare tillsammans” som visades på måndagskvällen.

I samband med att hans vapendragare Bartosz Komenda lämnade för revanschen hittade produktionen starkt vätskedrivande tabletter i deras rum, närmare bestämt i Michaels glasögonfodral.

Programledaren Anna Brolin tog Bartosz och Michael åt sidan för ett allvarligt samtal på tu man hand.

Michael erkände utan omsvep att tabletterna tillhörde honom, men att det är muskelavslappnande medel som han för övrigt inte använt sig av.

– Vi har kollat med doktor Mikael och det här är starkt vätskedrivande tabletter, säger Anna Brolin i programmet.

Deltagarna förbinder sig till att checka ut från sitt ordinarie liv hemma medan de är på slottet, vilket bland annat innebär att de inte får använda datorer, telefoner eller otillåtna mediciner som inte stämts av med läkare.

– Det här är helt förbjudet att ha med sig in på slottet. Du kommer att bestraffas för det här, förklarar Anna Brolin i programmet.

– Skicka hem mig istället, för jag vet ingenting om det där, säger Michael Sjögren och lämnar platsen.

Det var också vad som hände. När hela gänget samlats igen berättade Anna Brolin att Michael Sjögren tvingas lämna programmet på grund av regelbrottet.

– Jag blev chockad, ledsen och besviken, säger Michael Sjögren när Nöjesbladet når honom på telefon.

1 av 3 | Foto: Sjuan
Programledaren Anna Brolin konfronterar Bartosz och Michael med de hittade tabletterna.

Michael Sjögren kämpade mot tårarna, när han berättade om känslorna kring beskedet i programmet.

– Det kommer inte vara lätt när jag kommer hem för jag är en sådan som bryr mig om vad andra tycker, framförallt mina barn. Hur ska jag förklara det här för mina barn?

Men i ett inlägg på Instagram riktar Michael Sjögren skarp kritik mot avsnittet. Han menar att situationen klippts ihop och förvrängts.

”Jag hoppas att ingen annan ska behöva bli så förödmjukad på detta sätt som jag blir i kvällens avsnitt. Avrättad utan rättegång och ihopklippt till enligt min mening en helt felaktig sanning”, skriver han.

”Jag var fly förbannad”

För Nöjesbladet utvecklar han att mycket av det han sagt i programmet har tagits bort. Han ville reda ut problemet, men fick morgonen efter veta att han blivit diskad.

– Det blev ganska lindrigt ändå det som visades, för jag var fly förbannad. Jag står för det jag säger, jag går inte med på det jag anklagas för. Vad blir min trovärdighetsstämpel av det här, säger han.

På Facebook beskriver han hur händelsen under inspelningen i höstas påverkat honom negativt, men att han inte kommer ge upp sitt mål.

”Känner att jag aldrig kommer att ge upp och visa mig själv att jag kommer att bli starkare än någonsin. Min nya resa börjar idag nu när min Biggest-resa äntligen är över”, skriver han.

TV4: ”Förstår besvikelsen”

Lotta Andersson, exekutiv producent på ”Biggest loser”, menar att reglerna i det här fallet är tydliga.

”Jag har förståelse för att man blir besviken över att behöva lämna tävlingen. Men det finns regler i ’Biggest Loser’ som man som deltagare måste förhålla sig till. Om man har med sig tabletter eller mediciner som inte redovisas för produktionen och dess läkare så kan det tyvärr få konsekvenser så som det fick i gårdagens avsnitt.
Vi vill självklart att alla som är med i ’Biggest Loser’ ska nå sina personliga mål och hoppas att alla som medverkat lyckas nå dem, antingen under eller efter sin medverkan.”

”Biggest loser – starkare tillsammans” sänds måndagar och tisdagar 21.00 i Sjuan, på TV4 Play och C MORE.

Här är alla vinnare av Biggest loser 00:31
ARTIKELN HANDLAR OM