"Skönhetsoperationer är en drog"

TV

Meral från "Baren" om sitt utseende - och sin debut i turkiska såpan

1 av 2
LEDER DOKUSÅPA-FESTIVAL Meral Tasbas har bråda dagar just nu. Nästa lördag leder hon och Robert Aschberg premiärprogrammet av "Baren" och sedan bär det av till Turkiet, där hon ska medverka i den inhemska varianten av dokusåpan. "Det kommer att bli skandal", säger hon.

Först magen, sedan näsan och nu munnen.

"Baren"-stjärnan Meral Tasbas har nyligen genomgått sin tredje plastikoperation.

Och fler kan det bli.

- Skönhetsoperationer är som en drog, säger hon.

Det värker i hennes överläpp. Smärtan efter senaste ingreppet är mycket värre än efter de två första, berättar Meral Tasbas, som snart dyker upp i femte säsongen av TV3:s dokusåpa "Baren".

Men hon är lycklig.

- Jag är jävligt nöjd med läpparna, svullnaden går nog ner snart.

Det var efter Merals senaste medverkan i "Baren" som hon bestämde sig för att genomföra operationen - ett ingrepp där läkaren tar fett från rumpan och lägger in i överläppen.

- Innan jag hade opererat näsan så syntes inte mina läppar så mycket. Men nu när näsan pekar mer uppåt så tyckte jag att munnen såg så liten ut. Det var därför jag gjorde det.

"Kan inte sluta när man väl har börjat"

Tv-kamerorna avslöjade varenda vinkel av hennes ansikte. Meral berättar att hon ständigt hittade nya fel på sig själv.

- Skönhetsoperationer är som en drog, när man väl har börjat kan man inte sluta.

Redan som 19-åring fettsög hon magen. Två år senare opererade hon näsan.

- Om jag får barn så kommer jag nog att göra brösten också. Jag måste ju tillfredsställa min man lite, säger hon och skrattar.

Dokusåpastjärnan anser sig ha extremt bra självförtroende. Operationerna handlar om att hon vill bli snyggare.

- Kan man göra sig finare varför ska man inte göra det då? Jag tycker att det är roligt att skönhetsoperera mig, det är kul att se hur det blir.

Vad säger din familj?

- De stöttar mig.

Kan du förstå dem som tycker att skönhetsoperationer är fel?

Valde att tiga om operationen

- Nej, tyvärr. Folk kan tycka att jag som offentlig person ska vara en förebild. Det är jag inte genom mitt utseende utan genom mitt sätt att vara och prata.

Meral Tasbas har valt att hålla tyst om sin operation fram till nu. Men inför "Baren"-premiären är det lika bra att berätta, tycker hon.

"Jag orkade inte berätta något"

- Folk kommer att märka det ändå. Det kanske var lite dumt att inte säga det från början men jag orkade inte.

Nästa lördag leder hon "Baren"-festivalen tillsammans med Robert Aschberg. Och snart går nästa stora dröm i uppfyllelse. I onsdags blev det klart att Meral Tasbas ska medverka i den turkiska versionen av "Baren".

- Jag är hur nervös som helst! Det är 80 miljoner bara i Turkiet som kan se mig. Det kommer att bli skandal, jag gör precis tväremot vad alla säger till mig att göra, säger hon.

fakta Meral Tasbas

Anna Hansson