Så grundlurade hon sina motståndare

TV

”En oskriven regel att välja den som låg näst sist”

1 av 5

Hon grundlurade de andra mästarna och tog sig vidare i ”Mästarnas mästare”.

Christine Gandrup bröt mot gruppens hederskodex när hon valde motståndare till nattduell.

– Alla kände att det var en oskriven regel att välja den som låg näst sist, säger hon till Nöjesbladet.

Det fanns en tyst överenskommelse bland deltagarna i SVT:s ”Mästarnas mästare”.

Inför nattduellen skulle den som behövde välja kombattant ta den som låg näst sist.

Efter deltävlingarna i gårdagens avsnitt hade Christine Gandrup, 48, lägst poäng och hamnade automatiskt i utslagningstävlingen.

Ett oväntat val

När Christine Gandrup skulle välja motståndare till nattduellen bröt hon inte bara mot sin egen regel.

Hon bröt även mot gruppens.

– Alla trodde att jag skulle välja Jesper Blomqvist eftersom jag hade sagt att jag skulle välja den som var näst sist. Jag tror vi alla kände att det var en oskriven regel. Jag hade tänkt följa det men så tänkte jag tillbaka på vad Jesper hade presterat. Det hade inte känts rättvist att välja honom, säger hon.

I stället utmanade hon Mats Näslund, 53, till utslagningsgrenen – som låg tvåa i den totala poängsammanställningen efter Anna-Karin Kammerling som vunnit immunitet.

– Jag tror att alla blev förvånade när jag avslöjade valet. Särskilt Mats. Han kanske till och med blev lite sur men det var inget som han visade direkt, säger hon.

Anna Lindberg, som hade ett poäng mindre än Mats Näslund, säger att Christine Gandrups val var oväntat.

– När det var så pass tidigt i tävlingen hade alla inställningen att man väljer den som är näst sist. Det är vad som känns mest fair, säger hon.

”Kul om en tjej skulle vinna”

Gandrup ville inte välja Anna Lindberg framför Mats Näslund, trots att Lindberg hade lägst poäng efter Blomqvist.

– Om jag ska vara ärlig var det aldrig aktuellt att välja Anna. Jag känner att det vore kul om en tjej skulle vinna ”Mästarnas mästare” eftersom det aldrig hänt. Och Anna

Att Mats Näslund skulle få byta om från middagskläder till tävlingsställ kom som en total överraskning för honom.

– Jag blev förvånad och de andra blev också paffa. Särskilt Jesper, han var säker på att bli vald. De flesta hade nog tänkt själv att man tar den som är näst sämst. Jag kände precis som Christine att det var en oskriven regel inom gruppen, säger han.

I nattduellen kunde tittarna se hur Christine Gandrups taktik visade sig lyckosam. Mats Näslund förlorade fajten om ljusstavarna och tvingades lämna ”Mästarnas mästare”.

– Direkt efteråt var det jobbigt. Man vill aldrig åka hem och jag tycker att jag hade gjort bra ifrån mig i grenarna och samlat många poäng. Men det gör ju också att jag inte hade något att skämmas över. Efter fem minuter la sig besvikelsen. Jag har haft tyngre förluster, säger han.