Bards Kevin Walker-diss inför årets Idol

TV

Inför ”Idol”-starten: ”Vi har ingen som kan åka gratis på att de har nån annan karriär”

1 av 9

Han vann ”Idol” 2013.

Men nu sågas Kevin Walker av Alexander Bard inför starten av årets säsong.

– Vi har inga sjungande fotbollsspelare i år, säger han.

Alexander Bard tvekar inte när han sågar förra årets vinnare vid fotknölarna.

– Det ser jävligt lovande ut i år. Kombinationen av personliga karaktärer och musikalisk talang, i år har vi lyckats hitta mixen. Vi har inga sjungande fotbollsspelare i år, vi har ingen som kan åka gratis på att de har nån annan karriär som är spännande, att sången blir ett prefix till nånting annat. I år är de artistmaterial hela vägen, säger han.

Tionde säsongen startar på måndag

På måndag drar årets säsong av ”Idol”, den tionde, igång på TV4, med Bard, Laila Bagge-Wahlgren och Anders Bagge i juryn och med Pär Lernström som programledare.

Efter sågningen försöker Bard släta över sin kritik mot Kevin Walker.

– Jag tycker det är roligare när de är riktiga artisttalanger som kommer från ingenstans och inte får nån gratisskjuts. Kevin var skitduktig och han har en karriär och han funkar, jag vill inte dissa honom, men det är bättre för programmet på sikt att det handlar om musikalisk talang och inte nånting annat, säger Bard.

”Han är den största talang vi haft”

Men sen fortsätter han ändå sågningen av 2013 års ”Idol”-vinnare när han istället försöker lyfta fram en annan av förra årets deltagare:

– Det är inte Kevin Walker utan snarare Erik Rapp som har satt modellen för de som söker i år skulle jag vilja säga.

Men Erik har vi ju inte hört något från hittills?

– Han spelar in som tusan och skivbolaget sliter i honom, han är en topp-prioritet för Universal. Internationell prioritet. Han är i världsklass. Jag försöker få alla att lugna ner sig och ge honom så mycket tid som möjligt att göra sin grej och att han får vara så svår som han vill vara så man inte försöker mainstreama honom. Han har tackat nej till stora discjockeyer som vill ha honom på sina danslåtar för att han vill göra en blond Frank Ocean-karriär kan jag tänka mig och det tycker jag att han ska få göra. Jag tycker under alla de här åren att Erik Rapp är den största talang vi haft. Han kommer lyckas, säger Alexander Bard.

■ ■ Följ Nöjesbladet på:   Instagram   Twitter   Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol