Moyer: ”Serien gav mig fru och barn”

TV

Stephen Moyer om sista ”True blood”, alla nakenscener och sin svartsjuka: Det var svårt

1 av 3
Moyer och Skarsgård.

HOLLYWOOD. En epok går i graven.

I morgon visas det sista avsnittet av ”True blood” i Sverige på HBO Nordic.

För Nöjesbladet berättar Stephen Moyer, 44, hur han tog farväl och vad han ska göra nu.

– Vi filmade inte i kronologisk ordning. Jag blev klar ett par dagar för alla andra. Det var lite sorgligt eftersom jag visste att de andra skulle sluta med en stor dagsljusscen där nästan ­alla var på plats.

”Galet bra form”

Han är den förste att medge att rollen som Bill Compton förändrat hans liv.

– Jag visste inte att jag skulle träffa min fru under inspelningen av pilotavsnittet. Jag visste inte att vi skulle få barn. Jag visste inte att jag skulle få vänner för livet.

När han tar emot på ett lyxhotell i Beverly Hills är han, hustrun och motspelerskan Anna Paquin, 32, samt parets tvillingar, på väg till London på semester.

– Vi ska träffa Alexander Skarsgård. Han är där och gör Tarzan. Under de sista avsnitten av ”True blood” åt han konstant. Han är i galet bra form nu.

Ingen av skådisarna i vampyrserien lär kunna beskyllas för att ha haft överflödskilon. Enligt Moyer berodde det på nakenscenerna.

– Det fanns ingen i vår ­serie som inte gick till ­gymmet två veckor innan de skulle klä av sig.

”Jag var inte så pjåkig”

Moyer uppger att han var en av dem som fick jobba ­extra hårt på den punkten.

– Jag var tvungen. Jag gjorde ju en serie med Ryan Kwanten (Jason Stackhouse) som ser ut Adonis, och Joe Manganielle (Alcide Herveaux) som är rena ­Herkules.

– Även om jag skulle vilja slå ett slag för en 44-årings rättigheter att se ut som han vill, så vill jag kunna se tillbaka om tio år och tänka, ”Jag var inte så pjåkig, ­ändå”.

Med tanke på att både han och framför allt hans fru ­hade sexscener med en rad motspelare skulle man kunna tro att ingen av dem är lagd åt det svartsjuka hållet.

– Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte blev svartsjuk. Svårast var när vi filmade på skilda håll och man inte ­visste vad den andra gjorde.

Han skakar på huvudet.

– Men det är som med allt annat. Det handlar om ­kommunikation. De dagarna såg vi till att prata extra mycket med varandra.

”Har köpt sportbil”

Tillsammans med sin fru har han grundat ett produktionsbolag. Men några nya gig brådskar inte.

– Jag har jobbat med det här sen jag var 25. Det känns fantastiskt att kunna ta en lång ledighet nu och inte riktigt veta vad som ska ske.

Moyer funderar på om han inte redan drabbats av en medelålderskris.

– Jag har ju köpt sportbil. Och jag har en het, ung fru (skratt). Det är bara båt kvar att skaffa.