”Vad gjorde Röse – en halshuggning?”

avKlas Lindberg

KLAS LINDBERG om skådespelarens märkliga gest under tacktalet i tv

1 av 8

Jill tog storslam.

Men alla pratade om Eva Röses halshuggning av Josef Fares.

Foto: Klas Lindberg.

Hon var med i ett par sekunder.

Men hon stal hela showen.

Josef Fares stod på scenen som prisutdelare av "Bästa kvinnliga skådespelare" och sa att han skämdes eftersom han använt så få kvinnor i sina filmer. Han lovade bättring.

Då klippte bildproducenten till Eva Röse som vid ett av middagsborden gjorde arg min och drog sitt finger över halsen.

Ville hon mörda Josef Fares? Varför var hon så arg? Varför denna hårda gest - just i dessa tider då IS skär halsen av journalister och publicerar det på Youtube?

Ingen fingertoppskänsla direkt...

Reaktionerna var många i chatten jag höll i på Nöjesbladet.se under livesändningen.

Och det tog fokuset från kvällens stora vinnare: Jill Johnsson. Vilken kväll hon och gänget bakom "Jills veranda" fick. Jag gillade verkligen programmet. Men jag hade ingen aning om hur älskad serien faktiskt är, vilket intryck den har gjort på publiken.

I sort var det ett ganska lyckat 10-årsjubileum för Kristallen. Tempot hölls uppe. Talen kortades effektivt med hjälp av nedräknare och musik som började spela när det var dags att runda av. Manuset var hyfsat vasst och roligt.

De tre programledarparen funkade på olika sätt  bra. Malin Åkerman missade sin första påa - men därefter var det David Hellenius-show och hon kunde bara hänga med i vinddraget. Bäst var dock var en supertänd Petra Mede som stal all glans och leverens från sin partner Johan Petersson. Malin Gramer och Kalle Moraeus tog sändningen i mål på ett okej sätt.

TV3 fick sig ett antal kängor under programmet, helt välförtjänt. Kanalen fick nöja sig med ett pris, överraskande nog tog "Paradise hotel" hem Årets dokusåpa. Kanal 5 fick också ett tröstpris för "Breaking News med Filip och Fredrik".

TV4 bör vara hyfsat nöjda för sina fem kristaller, "Solsidan" kan fortfarande leverera.

Dominant var som vanligt SVT med sina nio tunga priser. "Jills veranda" fick för Årets program, Årets kvinnliga programledare, Årets realityprogram.

Surast under kvällen? Ja, det lär ha varit förhandstippade Leif GW Persson som torskade Årets manliga programledare till David Hellenius.

Det hade inte hänt om sändningen sänts i SVT.

ARTIKELN HANDLAR OM