Ola Salos kritik mot TV4 efter ”Så mycket bättre”

Av: Frida Söderlund, Helena Trus

Publicerad:
Uppdaterad:

TV

Artisten besviken på klippningen i succéprogrammet

1 av 3 | Foto: MAGNUS WENNMAN
Ola Salo.

TV4 klippte bort när han tog föräldrarna i försvar.

Nu riktar Ola Salo kritik mot hur samtalet kring hans pappa framställdes i "Så mycket bättre".

– Det blev en missvisande bild, säger han.

I gårdagens ”Så mycket bättre” i TV4 kämpade Ola Salo, 37, mot tårarna när han berättade hur uppväxten i ett kristet hem gjorde att han alltid hade en längtan efter sin pappa.

Artisten berättade i programmet hur han tog avstånd från kristendomen och i dag kallar sig för ateist.

Men det tittarna inte fick se var hur Ola Salo tog sina föräldrar i försvar och berättade hur hans och föräldrarnas olika trosuppfattningar aldrig varit ett familjeproblem.

”Står väldigt nära mina föräldrar”

– Jag har en väldigt bra relation med mina föräldrar. Programmet var jättefint och jag förstår att det är svårt att klippa och att man omöjligt kan få med allt, men jag känner att det som aldrig förekom var att jag tog mina föräldrar i försvar. Det kan framstå som att jag är mer kritiska till dem och deras uppfostran än vad jag faktiskt är, säger Ola Salo till Nöjesbladet.

Ja, i programmet får man lite känslan av att du avskärmat dig från dem.

– Det är väl den del i programmet som ger en lite missvisande bild. Jag står väldigt nära mina föräldrar och har en bra relation med dem. Vår relation bygger mest på sakerna vi tycker lika, inte så mycket på det vi tycker olika.

Känns det jobbigt att den bilden visas upp?

– Ja, samtidigt har det varit viktigt för mig att prata öppenhjärtligt om mitt liv. Jag älskar mina föräldrar jättemycket och jag har varit arg klart på dem. En central grej med att bli vuxen är att inse att man tycker olika som sina föräldrar, att man vill göra saker annorlunda än vad de gjorde, men att man älskar dem ändå.

”Det var läskigt”

Det var Love Antell, 33, som ställde frågan som fick Ola Salo att inse att delar av hans Messias-komplex kom från att inte känna sig tillräcklig som barn.

– Det var lite läskigt, för vanligtvis brukar jag ha tänkt ut lite vad jag är beredd att dela med mig av och inte. Jag hade aldrig tidigare sett kopplingen mellan mitt Messias-komplex och min längtan som barn att bli sedd av min pappa, säger han.

– Tanken slog mig där och då ”är det här för privat att prata om?”, men samtidigt kände jag att nej, jag säger ju inte att mina föräldrar gjort fel.

TV4 hade aldrig som avsikt att få det att verka som att Ola "hängde ut" sina föräldrar, utan ville att så många som möjligt skulle kunna relatera till det han berättade om sin uppväxt.

– Vi kände inte att det var så pass att det behövde en längre förklaring. Men jag kan förstå vad han menar, det sista vi vill är ju att på något sätt släpa dit tredjepersoner i sammanhanget som inte kan berätta sin sida av historien. Vi har ingen avsikt att slå en kil mellan Ola och hans far, säger Martin Nygren, exekutiv producent för programmet.

Senaste nöjesnytt – följ Nöjesbladet på Twitter

Publicerad: