Succéserien ”Full patte” får en andra säsong

Tillbaka i SVT Flow i höst

Det har sagts att den har det grövsta språket en SVT-produktion någonsin har haft.

Nu är det klart att humorserien ”Full patte” kommer tillbaka med en ny säsong.

– Vi pratar som tjejer faktiskt gör. Det har bara inte visats på tv innan, säger Bianca Kronlöf, 29.

Åtta 10-minutersavsnitt på webben med tjejer som tar för sig, är vulgära och skämtar om kroppsfunktioner – det är humorprogrammet ”Full patte” i ett nötskal.

– Vi hade förväntat oss mer rabalder, men serien blev närmast ihjälkramad, säger Sara Haag, 43, regissör och manusförfattare.

Från Youtube till Dramaten

Bianca Kronlöf slog igenom med sin feministiska youtubevideo ”Så jävla pk” 2012.  Hon är aktuell med en roll på Dramaten, i en pjäs av Jonas Hassen Khemiri. Inspelningarna av ”Full patte” börjar i april.

– Jag undviker att rota på internet efter åsikter om mig själv. Jag läser inte ens kommentarerna under mina videos på Youtube. Med tanke på att kvinnliga nyhetsuppläsare får hatbrev bara de råkar ha ”fel” kavaj.

– Tjejerna är ju subjekt i serien, inte objekt. Om man tänker på Monty Python, där det alltid stod någon kvinna i hövolmsfrisyr och inte sa någonting. Det här är som en antites till det, säger Sara Haag.

”Inte sett något liknande”

Ni har fått kritik för att era karaktärer är överdrivna?

– Överdrivna humorkaraktärer? Det var ju spännande. Hur tänker man då om Robert Gustafssons karaktärer?

– Det visar hur olika saker vi förväntar oss av män och kvinnor, säger Bianca.

– Därför är vi extra glada för att få göra säsong två. Folk har sagt att de inte har sett något liknande förut och det är ju ungefär det finaste man kan få höra, säger Sara.

Publisert: