Kunde inte andas i SVT:s sändning – tvingades avbryta

TV

Tv-meteorologen: ”Allt snurrade, jag blev yr”

1 av 3 | Foto: Nitzan Cohen berättar att ”allt började snurra” i direktsändning.

Kraftigt andfådd hade SVT:s meteorolog Nitzan Cohen stora problem med att prata i Rapport under fredagsmorgonen.

Efter bara någon minut tvingades han avbryta sändningen.

– Allt snurrade, jag blev yr och kunde inte koncentrera mig, säger han.

Det var under SVT:s Rapport-sändning klockan 9.30 i morse som det snart stod klart att meteorologen Nitzan Cohen var rejält andfådd. Bara någon mening in i väderpresentationen blev han tvungen att ta en paus för att andas.

– Ursäkta, jag var tvungen att springa in här lite snabbt så därför så har jag lite andan i halsen, förklarade han för tittarna.

Försvann ur bild

Mycket längre hann han inte. Efter ytterligare ett försök att fortsätta väderleksrapporten tvingades han bryta.

– Jag kommer tyvärr att bli tvungen att avbryta den här sändningen, för det funkar inte riktigt, sa han innan han snabbt försvann ur bild.

För Nöjesbladet berättar Nitzan Cohen att han hade fullt upp strax innan presentationen, missbedömde tiden och fick springa in i direktsändning.

– Jag gjorde en felbedömning av tiden. När jag kom in i studion hade jag syrebrist, allt snurrade, jag blev yr och kunde inte koncentrera mig säger han.

”Sådan som händer”

Mår du bättre nu?

– Ja, lite i alla fall. Det är sådant som händer, jag har varit vaken sedan halv tre i morse. Det var en kombination av många olika saker.

Strax efter den misslyckade rapporten fick Nitzan Cohen stöd av ”Gomorron Sveriges” programledare Alexander Norén och Hiba Daniel.

– Stackars Nitzan, han får pusta ut. Det där har hänt mig en gång, och jag tror det händer alla som jobbar med tv eller radio en gång, sedan gör man det aldrig igen. Jag skulle läsa nyheter, det var inte den bästa nyhetssändningen om man säger så, sa Alexander Norén i programmet.

Har hänt förr

Det är inte första gången en meteorolog haft problem med att presentera vädret i tv. Hösten 2012 skapade den rutinerade meteorologen Åsa Rasmussen stora rubriker när hon rusade rakt in i SVT:s Rapportsändning med andan i halsen. Språngmarschen resulterade i att hon knappt fick fram orden.

– Haha, att man inte fattar att man inte får springa in i sändning. Gud så dumt. Sen kom jag inte för mig att stanna och säga att jag sprungit, sa hon till Aftonbladet då.

Tyck till om nyheter på Nöjesbladets Facebook-sida

ARTIKELN HANDLAR OM