Nu ska de ge träningstips för vardagen

”Förkväll” blir träningsprogram med Kaspersen & Sjödin

Varje vardagskväll ska innebära träningstips och nyttig matlagning i TV4 när kanalen ­utmanar SVT:s ”­Gokväll” med ”­Vardagspuls”.

Agneta Sjödin och Kristin Kaspersen ­delar på program­ledarskapet.

– Det kändes skräddarsytt för mig. Jag ­försöker leva så hälsosamt som möjligt, ­säger Agneta Sjödin.

Ett program som grundar sig i hälsa med två profilerade program­ledare som leder programmet varannan vecka. Men hälsofokuset får ­inte bli till pekpinnar mot tittarna, ­säger Kristin Kaspersen.

– När vi lagar mat kan vi prata om hur man ska göra bättre val. Vi säger inte att man måste göra det men att man kan om man vill. Vi säger inte att ”gör man inte såhär så gör man fel”, säger hon.

Agneta Sjödin har ­tidigare gett ut romaner, men nu skriver hon på en bok om träning som kommer ut ­augusti, avslöjar hon för Nöjes­bladet.

Skrev fackbok

– Jag kom inte riktigt igång med nästa ­roman, då fick jag idén att jag skulle skriva en fackbok i stället. Den handlar om allt det som jag blir intervjuad om hela ­tiden, träning, kost och min spanska pilgrimsvandring som jag gjorde för ett par år ­sedan. ”Av egen kraft” är ­titeln vi jobbar med just nu, ­säger hon.

Att föregångaren ”Förkväll” ­lades ner två gånger är inget som någon av programledarna tror ska ­ligga det nya programmet i ­fatet. ”Vardagspuls” kommer att sändas mellan 17.55 och 18.55 ­varje vardag och således konkurrera med SVT:s Gokväll.

– Jag personligen jämför inte tittarsiffror och tänker inte på att vi konkurrerar med andra program. Jag tror att det här är så pass nytt, man kan inte räkna med att det blir någon dundersuccé med en gång, ­säger ­Agneta.

Hoppas på män

”Förkväll” hade en tydlig kvinnlig målgrupp med enbart kvinnliga programledare. Det som skiljer programmen åt är förstås hälsofokuset, som Kristin hoppas kan locka en bredare publik.

– Jag tycker inte om att prata målgrupp egentligen. Det är klart att man oftast tänker att kvinnor i en viss ålder ser den här typen av program, men jag hoppas att det är precis lika mycket män. Det vänder sig helt ­enkelt till de som är hemma mellan 18 och 19, säger hon.

Fotnot: Programmet ­direktsänds varje vardag i TV4 med start i kväll 17.55.

Förbättra ditt liv – följ Nöjesbladet på Facebook

Publisert: