Skavlan

Spelar 16 på tv – togs av vakter på krogen

Av: 

Andreas Hansson

TV

Förhördes av polis – höll på att slängas ut från krogen

Hon spelar 16 år i en av Norges mest populära tv-succéer.

Att hon är 20 egentligen spelar ingen roll – på krogen har Josefine Frida Pettersen tagits som minderårig av säkerhetsvakter.

– Han sa: ”jag vet att detta är ett falskleg”, berättar hon i ”Skavlan”.

Hon spelar Noora Sætre, 16, i norska tv-serien ”Skam” som hyllats omåttligt i både Norge och Danmark.

Men egentligen är Josefine Frida Pettersen 20 år. Serien har dock blivit så stor att hon ofta blandas ihop med rollfiguren, inte minst då ensemblen avskärmats från sociala medier för att låtar karaktärerna blomma ut även där.

”Jag vet att det är ett falskleg”

I veckans ”Skavlan” berättar Pettersen hur hon togs av säkerhetsvakter när hon festade på ett uteställe med 20-årsgräns i Trondheim.

– Jag var där en halvtimma och sitter med en öl innan det kommer en vakt och säger ”kan du komma med här?”. Jag trodde jag skulle få gratis alkohol, men han bad att få se legitimation.

När hon visade sitt id-kort blev hon inte trodd.

– Han sa: ”detta är inte du. Jag har fått många tips i kväll och vet att detta är ett falsklegg, att du egentligen är 16 och heter Noora”. Jag blev jättestressad och förklarade att jag spelar Noora i en tv-serie men han trodde inte på mig.

”Kan de inte bara googla mig?”

Hon togs med till ett rum där hon frågades ut av polisen över telefon.

– Jag fick svara på vilka städer jag bott i, om mina föräldrar... till slut tänkte jag bara: herregud, kan de inte bara Googla mig? Men det ordnade sig. Jag fick en ödmjuk ursäkt och fick tillbaka min öl som stått på golvet och blivit avslagen, säger hon i ”Skavlan”.

Fotnot: Tredje säsongen av ”Skam” kommer i höst, de två första säsongerna finns på NRK Play och kommer till SVT i vinter.

ANNONS

Fynda produkter från IDUN Minerals! Just nu 20% rabatt på populär makeup, hudvård och hårvård.

Extern länk från Apohem

Köp här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Skavlan

Skam (tv-program)