Hampus är första deltagaren i ”Paradise Hotel”

avLinn Elmervik

”Mamma kanske skäms ett par gånger”

1 av 4

Hampus Marcussen, 23, från Hudiksvall tog hem finalen av ”Förspelet” i TV3 Play.

Han är den första officiella deltagaren i ”Paradise Hotel”.

– Jag tror jag är smartare än snittet som är med, säger han.

I går kväll slog Hampus Marcussen ut sina konkurrenter och vann TV3:s ”Förspelet”. Därmed blir han den första deltagaren som är klar för årets upplaga av ”Paradise Hotel”. 

– Det känns skitbra, det ska bli så himla kul, säger han.

Två kompisar anmälde Hampus till programmet efter att de sett flera av de tidigare säsongerna tillsammans. Han gick på audition direkt efter en 14 timmar lång flygresa (fylld av gin och tonics) från Thailand.

”Smartare än snittet”

Men själv ser han sig inte som en typisk ”Paradise Hotel”-deltagare.

– Det har alltid varit så självklara deltagare som varit med. Den stereotypa PH-killen har jäkligt dålig självinsikt, men det tycker jag att jag inte har. Jag tror jag är smartare än snittet som är med, säger han.

Mamma Marcussen blev överlycklig när hon fick veta att Hampus blivit uttagen till såpan.

– Hon skrek av lycka. Hon tyckte att det skulle bli så kul och var dubbelt så peppad som mig. Hon var så stolt. Jag försökte förklara för mamma...vet du vad det här är för program? Men hon trodde inte att jag skulle göra henne besviken.

”Mamma kanske skäms”

Kommer hon bli besviken?

– Nej, inte besviken. Men hon kanske skäms ett par gånger.

Hampus växte upp i Hudiksvall och Söderhamn. När han var fem år gammal fick hans pappa en hjärntumör och blev svårt sjuk. Sex år senare dog han.

Då började en stökig tid. Hampus umgicks i fel kretsar, hamnade i trubbel och struntade i skolan för att köra motorcross i stället. Efter första året i gymnasiet hoppade han av.

– Jag sket liksom i allt. Jag bråkade, testade olika saker och tänkte att jag behöver inte gå i skolan. Jag löser allt ändå. När jag kom på hur jag hade betett mig började jag må väldigt dåligt psykiskt.

”Är så känslig”

Vändningen kom när Hampus och hans mamma började engagera sig i motorcrossintresset tillsammans, och hans mamma la all sin tid på att hjälpa honom att bli bra.

– Jag börjar nästan gråta när jag tänker på det, jag är så känslig. Då fick jag liksom en ny respekt för mamma, även om jag hade det innan också. Jag kände att nu Hampus, får du skärpa dig. Det är ju tack vare henne jag gjorde det och det är jag jätteglad för.

”Paradise Hotel” sänds på TV3 i höst.

ARTIKELN HANDLAR OM